Planirate vikend na moru? – NE PROPUSTITE PRVE KANTUNE!

KANTUNI_KARTA

KANTUNI_NAJAVA-1“Autentična i vjerodostojna priča dovodi goste u turističke destinacije. Upoznajte Kantune, novu odličnu turističku priču s otoka Raba” – HRturizam.hr
“Dobili smo novi razlog za posjet otoku Rabu” – fashion.hr
Jedan otok, tri dana, pet lokacija i puno dobre zabave – za dva tjedna vidimo se na prvim KANTUNIMA!
Kantun svjetla – prekrasni mediteranski park Dorka, Kantun susreta – veličanstvena starogradska Pjaceta, Kantun doživljaja – jedinstveni Sveti Ivan, Skriveni kantun – tajnovita Mahačeva vila i Kantun uspomena – Vidikovac s najljepšim pogledom na cijeli grad, svaki kantun otoka Raba u sklopu nove manifestacije “Kantuni” pruža puno dobrih razloga za posjet, susret i zajedničko uživanje.
A na svakom “kantunu” u sklopu prvih “Kantuna” očekuju nas posebno uređeni prostori i jedinstveni ugođaji, vrhunski izvođači i nezaboravni doživljaji, ambijentalno uređenje i birana ponuda, slasni zalogaji, osvježavajući gutljaji – i najbolja urbana zabava.
Kada tome dodamo žive svirke od klasike do popa, klapske pjesme i jazza, ambijentalno uređenje i rasvjetu, kao i biranu ponudu, zasigurno nema boljeg poziva da se od 17. do 19. lipnja susretnemo na kantunu – i provedeno kao nikada do sada!
Planirate li stoga vikend na moru – 17. do 19. lipnja rezervirajte za prve KANTUNE!
Ima li boljeg poziva?
Dođite na Rab – VIDIMO SE NA KANTUNU!

* Kantun = reg. ugao ulice, kut sobe. tal. cantone

X. Večer folklora „Kumpanija Kosirići i gosti“ u subotu, 14.05.2016.

Kumpanija Kosirići Tinjan organizira jubilarnu, X. Večer folklora „Kumpanija Kosirići i gosti“ u subotu, 14.05.2016. Tinjan
Na Večeri folklora će uz domaćine nastupiti folklorne i pjevačke skupine iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke i Istarske županije.
Manifestacija se održava povodom obilježavanja Dana Općine Tinjan, a sve započinje izložbom Kumpanija Kosirići 2006-2016 u POST-i (stara pošta) koja će biti otvorena za posjetitelje od 12.00 – 19.00 sati.
Od 15:00 sati biti će otvoren Mali samanj starih zanata, dok će kulturno umjetnički program započeti u 18:30 svečanim mimohodom svih sudionika kroz Tinjan, nakon čega slijedi program u 19:00 sati u šatoru sati ispred Doma mladih Tinjan.
Svojim plesovima i pjesmama predstaviti će se: KUD Lastovo iz Lastova, KUD Sv. Antun Zadobarje iz Karlovaca, KUD dr. Vinko Žganec Vratišinec iz Vratišineca, KUD Veliko Trojstvo iz Velikog Trojstva, KUD Stjepan Žiža iz Rovinjskog sela, KUD Barban iz Barbana, Fameja Sirotić iz Rajki, Le Parentine iz Poreča, Vanesa i Trio Lipa iz Buzeta i Kumpanija Kosirići Tinjan.
Plakat_2016

5. PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU / Umag 2016

Image

POČELE PRIJAVE ZA 5. PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU

PRIJAVI SVOJ TIM I IZBORI FINALE U KVALIFIKACIJAMA 28.5. NA NOVOJ OBALI U UMAGU

Jedino gastro natjecanje na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce objavilo je poziv koji pravi majstori roštilja – ne odbijaju! Traže se vesele ekipe koje će ukrstiti svoje roštilj-vilice s ljutom lokalnom konkurencijom u subotu 28.5. na Novoj obali uz besplatni koncert grupe Vigor, a zatim i na velikom finalu u Zagrebu, te postati vlasnici jubilarnog 5. Zlatnog ćevapa. Sve potrebno, od mesna, začina i daskica do ulja i ugljena, je osigurano.

Da je roštiljanje jedna od rijetkih kulinarskih vještina koja nije rezervirana samo za profesionalce, svjedoče pobjednici proteklih godina koji su redom – amateri, ali vrsni majstori. Od malih nogu slušamo priče o članu obitelji, susjedu ili glavnoj faci u društvu koja nenadmašno premeće meso, povrće, somune i gljive iznad žeravice, stoga ne čudi što mnogi od nas već kao adolescenti odluče provjeriti svoje grill-umijeće na prvim razrednim piknicima i studentskim izletima.

Jer roštiljanje izgleda takoooo jednostavno… Dok su neki prirodno nadareni, drugima je prednost dugogodišnje iskustvo u pripremi, odnosno promatranju znalaca kako to rade. Treći su, pak, školovani gastro profesionalci, četvrti početnici koje prati sreća. No jedno je sigurno, Istrijani su poznati gurmani i vrsni gastronomi te i ove godine među njima tražimo majstore, ali kao i uvijek, najbolji može biti ipak samo jedan!
Nova obala posjetitelji

Rostiljada 057_dam_260415

Rostiljada 107_dam_260415
Tajni dobrog roštilja je bezbroj, zato otkrij i drugima svoju te se prijavi na jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju na kojem ćeš pomesti konkurenciju izborom drva za potpalu, marinadom ili specijalnom tehnikom pečenja! U tome će ti pomoći tvoja ekipa sastavljena od 4 člana s kojima ćeš pronositi glas o kulinarskom umijeću Istrijana.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na http://www.24sata.hr/show/pokazi-da-je-tvoj-rostilj-najbolji-sezona-prijava-na-zlatni-cevap-je-otvorena-468410 . Prijavi se odmah, jer je broj sudionika ograničen na samo 6 ekipa po kvalifikacijama!
5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24 sata i uz podršku Dacije, Permetala, Kiska, Jamnice, Vina Belje, Zvijezde, Presidenta, Kotanyija, Fridrih gljiva, Iskona, Delimana i Grilloze stoga su sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani.

GRANFONDO NEVIO VALČIĆ –GFNV

GRANFONDO NEVIO VALČIĆ –GFNV
Organizacijska duša biciklističke manifestacije rekreativnog karaktera proizlazi iz emocionalne sinergije između Biciklističkog kluba Pula i obitelji Valčić, u spomen Nevia Valčića – biciklističke legende iz 50-60 godina.
Jedinstveni itinerar duž očaravajuće Istre u dužini od 115 km posvećen je upravo njegovom liku.
Posebnost utrke dana je i ljepotom njezine trase gdje sudionici i pratioci mogu uživati u blagodatima prirode i visokom kulturnom sadržaju ovog područja: Medulin, Pula, Fažana, Vodnjan, Barban, Marčana i Ližnjan.
GFNV-logo
Program:08.05.2016.
8.30 Uvodni program i najava početka utrke
9.00 Start – Aparthotel Del Mar
Prigodni program za pratioce, goste i gledatelje, uz glazbu, enogastronomske delicije Istre i prekrasne trenutke iznenađenja
12.00 Cilj – Aparthotel Del Mar
After Cilj program: proglašenje pobjednika, Sportska modna revija, Gastro Party

TRASA UTRKE:
9.00 h – START
BANJOLE – Resort Del Mar; zatvorena cestovna vožnja na trasi Banjole – Premantura – Kamik (službeni start)
PULA – kroz ulice Marsovo Polje – gradski stadion Aldo Drozina – Mutilska – Narodni Trg – Smareglina – Antikova – Danteov Trg – Flaciusova – Riva – Ulica Svetog Petra – Partizanski put – Creska ulica (Veli Vrh) – Vodnjanska cesta – Fažanska cesta – Puljska cesta
FAŽANA
VODNJAN – Divšići – Glavani – Želiski – Grandići – Pavlići
BARBAN – Hrboki – Rebići – Dobrani – Hrelići – Bratulići – Krnica
MARČANA – Loborika – Radeki Polje – Valtura – Šišan
LIŽNJAN
MEDULIN – Pomer – Kamik
cca 12.45 h – CILJ
BANJOLE – Resort Del Mar

Predavanje / Politička komunikacija i upravljanje reputacijom [case study MOST]

NAJAVA RADIONICE IZ ODNOSA S JAVNOŠĆU
Nova radionica i nastavak sezone edukacija Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) Primorsko istarske podružnice
HUOJ - 'ko bi gori - PULA
Poštovani,
Pozivamo Vas na radionicu/predavanje koje će se održati 25. ožujka (petak) s početkom u 10:00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, na adresi Kandlerova 39.
Predavanje na temu „Politička komunikacija i upravljanje reputacijom [case study MOST]“ održati će Tomislav Čehulić i Maja Vratarić iz agencije Grizli komunikacije.
Grizli komunikacije agencija je koja stoji iza komuniciranja političke opcije MOST na proteklim parlamentarnim izborima te će ovim predavanjem prezentirati svoj rad koji je doveo do zapaženog političkog uspjeha.
Radi se o petoj radionici koje se održava u cilju edukacije u odnosima s javnošću. Organizirator je Hrvatska udruga za odnose s javnošću, Primorsko istarska podružnica. Radionice su namijenjene kolegama, članovima HUOJ-a, ali i svima ostalima koji rade u odnosima s javnošću i srodnim poslovima, kao i studentima, a cilj je svima zainteresiranima približiti struku te omogućiti nova znanja i vještine.
Strukovne edukacije iz odnosa s javnošću odvijaju se uz podršku Grada Pule i Gradske čitaonice Pula.
Unaprijed zahvaljujemo na vašem dolasku i srdačno pozdravljamo,
Kontakt: Dunja Pavešić 091/338 0010

JUG NA DVA KOTAČA (Istra)

subota, 16. travanj 2016. / MEDULIN
Turističke zajednice južne Istre (Pula, Vodnjan, Medulin, Fažana, Ližnjan, Marčana, Barban) organiziraju 6 biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre.
Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, želja nam je da se okupe cijele obitelji, a dužina staza je između 20-25 km, te iste nisu tehnički zahtjevne
U slučaju kiše biciklijade će se održati za 7 dana.
On-line prijava (za sve biciklijade) www.medulinriviera.info
Prilikom prijave na prvoj biciklijadi svaki učesnik dobiva kartončić na kojem će za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobiti pečat . Oni učesnici biciklijade koji će sudjelovati na 4 ili više biciklijade sudjeluju na završnoj biciklijade u Puli u tomboli, gdje ih očekuju bogate nagrade.
Glavna nagrada tombole poklon bon u vrijednosti 3.000 Kn.. i puno manjih nagrada

Također će svi učesnici 4 ili više biciklijade dobiti majicu manifestacije.
Na svim biciklijadama učesnici ne plaćaju naknade za sudjelovane
Nakon svake biciklijade organizirano je zajedničko druženje i marenda za sve učesnike.
Organizatori: TZG Pula, TZG Vodnjan, TZO Medulin, TZO Fažana, TZO Ližnjan, TZO Marčana, TZO Barban
Suorganizatori: BK Pula, BK Peroj, KBBXS Adrenalina, BK Fažana, DSRIK Šišan

NEXT:
30.4. FAŽANA
21.5. VODNJAN
18.6. ŠIŠAN
17.9. DIVŠIĆI
2.10. PULA

Mirna Posavčević / Revija “Wild Beauty” gradski muzej grada Umaga

Modni event u gradskom muzeju grada Umaga

Desetog ožujka u Umagu će se održati velika revija dizajnerice Mirne Posavčević, na kojoj će se premijerno u Hrvatskoj prikazati kolekcija Wild Beauty, njenog brenda Anima M.
Reviju će popratiti fotograf Neven Jurjak, a njegovom izložbom fotografija službeno započinje i nova sezona, otvarajući vrata muzeja nakon renoviranja.
I Mirna i Neven su članovi udruge Umagoloud i već su mnogo puta sudjelovali na umjetničkim izložbama i raznim sličnim projektima.

Mirna je mlada, skromna dizajnerica koja iako iza sebe ima već podosta modnih revija događanja, još uvijek kaže da gradi svoj modni put.
Njena kolekcija Wild Beauty već je predstavljena na Balkan Art Fashion eventu u prosincu, a sada će ju moći pogledati svi oni koji još nisu.
Budući da je David Bowie Mirnina vječna inspiracija, na reviji je najavljeno utjelovljenje poznatog internacionalnog modela Roberta Jotanovića iz Rijeke u njegovom liku, te posebnoj kreaciji napravljenoj samo za tu prigodu. Reviju će nositi i Barbara Munjas, koji često možemo vidjeti u Mirninim kreacijama.
Osim u reviji i izložbi, posjetitelji će, kako to i priliči jednom događaju u Istri, moći uživati i u degustaciji istarskih vina! IMG_4345

IMG_4346

IMG_4347

TRI RESTARTOVA DOKUMENTARCA NA ZAGREBDOXU

‘Kino otok’ Ivana Ramljaka u regionalnoj konkurenciji / ‘Žena zmaj’ Ivane Sansević u programu TeenDox / ‘Rezidba’ Katerine Duda na HappyDoxu
S velikim vas veseljem obavještavamo da su tri dokumentarca produkcijske kuće Restart uvrštene u programe nadolazećeg ZagrebDoxa.

Kratki dokumentarni film KINO OTOK Ivana Ramljaka na ZagrebDoxu imat će svoju svjetsku premijeru u regionalnoj konkurenciji festivala u kojoj će se za nagradu Veliki pečat natjecati s još 26 filmova iz Austrije, Slovenije, Srbije, Bugarske, Italije, Rumunjske, Mađarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. KINO OTOK je dokumentarna priča o povijesti kinematografije na hrvatskim otocima i potpuno izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim otočnim mjestima od 2. svjetskog rata naovamo. Povijest je ispričana kroz autentičnu vizuru njihovih posjetitelja. Svatko od njih, baš kao i svatko od nas, može se sjetiti koji je bio taj prvi film, koji im je bio omiljen te što se točno događalo oko njih kada su gledali filmove koji su im obilježili živote. Uz redatelja Ivana Ramljaka, na filmu su radili snimatelji Ivan Slipčević i Smiljka Guštak, montažer Damir Čučić i producentica Vanja Jambrović.

U programu Teen Dox premijerno će biti prikazan polusatni debitantski uradak Ivane Sansević, ŽENA ZMAJ, prvi hrvatski osobni dokumentarac koji se bavi temom anoreksije i bulimije. Film prati priču o tri djevojke koje su se godinama borile s poremećajima u prehrani, a u procesu izliječenja i kako same kažu ‘traženja sebe’, prošle su težak put. Film je nastao u sklopu programa Restart laboratorij, namijenjenog produkciji i kontinuiranom mentorskom edukativnom radu s mladim autorima.

Snimateljica filma je Dinka Radonić, montažer Andrija Gvozdić-Michl, a producenti Vanja Jambrović i Oliver Sertić.

Kratki dox REZIDBA, uvršten u program Happy Dox, završni je film nastao na prošlogodišnjoj Školi dokumentarnog filma, a režirala ga je mlada Katerina Duda, koja potpisuje i kameru i montažu. Redateljica se u filmu prihvatila i edukacijske uloge, pa u ovoj duhovitoj minijaturi pratimo izazove unuke koja je svoga djeda odlučila naučiti montirati. Djed Lazar, montažu je odlučio naučiti nakon što nije znao što će s materijalima koje je mjesecima snimao svojim mobitelom.

Termini prikazivanja Restartovih filmova na ZagrebDoxu:

KINO OTOK, kratkometražni dokumentarni film Ivana Ramljaka, trajanje: 35 min.
REGIONALNA KONKURENCIJA
Ponedjeljak, 22.02. u 12 sati, Dvorana 2
Utorak, 23.02. u 18 sati, Dvorana 2
Petak, 26.02. u 16 sati, Dvorana 5

ŽENA ZMAJ, kratkometražni dokumentarni film Ivane Sansević, trajanje: 33 min.
TEEN DOX
Četvrtak, 25.02. u 18 sati, Dvorana 5

REZIDBA, kratkometražni dokumentarni film Katerine Dude, trajanje: 12 min.
HAPPY DOX
Utorak, 23.02. u 21 sat, Dvorana 3

Trailer za film KINO OTOK: https://vimeo.com/90962399

Trailer za film ŽENA ZMAJ: https://vimeo.com/46149822

Sve dodatne informacije o filmovima možete pronaći na web stranici Restarta http://restarted.hr/index.php

Stranica Restartove Škole dokumentarnog filma: http://skola.restarted.hr/

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je rally isključivo električnih vozila međunarodnog karaktera. Na cijeloj ruti rallyja postavljaju se multimedijalne punionice električnih vozila na turistički najatraktivnijim lokacijama. Ruta relija postaje “Zelena turistička magistrala” sa svom infrastrukturom. Rally se održava svake godine po cijeloj Hrvatskoj uz posjete susjednim zemljama. Prosječna udaljenost između etapa je 160 km. Na svakoj etapi (gradu, nacionalnom parku,… itd.) održava se prigodan multimedijalan edukativno-zabavni program.
karta-Rally-0516hr
PROMOCIJA IZVRSNOSTI
Namjera nam je kroz cijeli projekt sa svim njegovim ekstenzijama promovirati hrvatsku izvrsnost i izvrsnost općenito, kroz promicanje svijesti o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju. Kroz inovacije i gradnju infrastrukture integriramo sve “izvrsne” subjekte i povezujemo ih sa lokalnom zajednicom i javnim tvrtkama. Naši partneri u projektu lideri su inovativnosti u svom core businessu.

RAZVOJ INFRASTRUKTURE
Ideja rallya je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju uspostavljanja infrastrukture za električna vozila. Gradovi kroz koje prolazi rally bit će mjesta zabave i susreta svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u životu i napretku tog mjesta kroz organizirane izložbe i prezentacije najboljeg od regije i partnera.

Želja nam je potaknuti pozitivne procese u smjeru priključenja recentnim svjetskim zbivanjima na području elektromobilnosti, smanjenja štetnih plinova, sigurnosti u prometu, razvijanja infrastrukture i jačanju turističkih, tehnoloških i energetskih potencijala Republike Hrvatske.

Ideja je da Rally postane tradicija, a kroz njega će se osim samih električnih vozila te postavljanja punionica, promovirati i zelene tehnologije, obnovljivi izvori energije, ekologija, hrvatska izvrsnost te prirodne ljepote i ponajbolji domaći brandovi i tvrtke.

Ukidaju se energetski certifikati za iznajmljivače

Ukidaju se energetski certifikati za iznajmljivače
Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević danas je donio odluku o upućivanju u proceduru izmjene Pravilnika o energetskom pregledu zgrade i energetskom certificiranju (“Narodne novine”, br. 48/14, 150/14 i 133/15) kojom se briše odredba članka 6. stavka 2. tog Pravilnika koja obvezuje pružatelje ugostiteljskih usluga smještaja u stanovima, apartmanima i kućama za odmor na pribavljanje energetskog certifikata

Energetski certifikatOdluka je donijeta jer je razvidno da trenutno Pravilnikom propisana obveza ne proizlazi iz Direktive 2010/31/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 19. svibnja 2010. o energetskoj učinkovitosti zgrada (preinaka) (SL L 153, 18.6.2010.) a niti je ista propisana Zakonom o gradnji (NN 153/13).
159_Slika5_energ_efikas-960x440
„Ovim putem zahvaljujemo prvenstveno ministru Kuščeviću i njegovim stručnim službama što su razumijeli problem obiteljskih iznajmljivača i uvažili njihove primjedbe koje su komunicirane preko Zajednice obiteljskog smještaja i turizma pri HGK, na čelu s Nedom Pinezićem. Naša obaveza je da kao Ministarstvo turizma zastupamo interese sektora, u ovom slučaju, obiteljskih iznajmljivača čiji broj postelja čini gotovo 50% ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Ovime smo pokazali da dijalogom s drugim resorima, razumijevanjem problema i efikasnošću u rješavanju istih možemo puno napraviti,“ ističe ministar turizma Anton Kliman.

Ministarstvom turizma u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i dalje će poticati na izradu energetskih certifikata jer je briga o zaštiti okoliša, koja se između ostaloga iskazuje odgovornom potrošnjom energije, jedan od koraka prema unapređenju standarda u hrvatskom turizmu i hrvatskom graditeljstvu uopće, a ta su nam pitanja od zajedničkog interesa. Iznajmljivači koji su izradili energetski certifikat s tim su dokumentom dobili mogućnost prijave za sredstva iz fondova Europske unije namijenjena poboljšanju energetskih svojstava zgrada a kroz programe poticaja energetske učinkovitosti omogućeno je i sufinanciranje sredstva uloženih u izradu energetskog certifikata. Važno je napomenuti da energetski certifikat vrijedi 10 godina što ostavlja dovoljno prostora za planiranje prijave za bespovratna poticajna sredstva.

Na marginama današnje sjednice Vlade dogovoren je sastanak i s ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem kako bi još jednom promotrili kako možemo još olakšati pristup fondovima za energetsku učinkovitost.(http://turizaminfo.hr)

PromoHOTEL / 24. – 27. veljače 2016

PROMOHOTEL
31. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održati će se u dvorani Žatika od 24. – 27. veljače 2016. godine. Sajam će se održati na 3 000 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.
Sajam će se održati na 3 000 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora.
Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana. Proizvodi koji će biti predstavljeni također mogu biti zanimljivi i vrlo korisni za kućanstva. Cilj održavanja sajma je približavanje našim sugrađanima svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu te tako doprinijeti promociji i razvoju grada, i šire okolice. Svi zainteresirani imati će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Program izlaganja sastoji se od: hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara , prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, vitrina za sladoled i kolače, alkoholna pića kao i craft piva , papirnata galanterija i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, tekstilne industrije, proizvodnja kreveta i madraca, wellnes program, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za eksterijere i interijere, podne obloge i alu stolarija, namještaj na bazi drva – kao osnovne sirovine, računalno programiranje, poslovno savjetovanje i edukacija i dr.
RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 24.02.2016. / 12:00 – 19:00h
Četvrtak, 25.02.2016. / 10:00 – 19:00h
Petak, 26.02.2016. / 10:00 – 19:00h
Subota, 27.02.2016. / 10:00-17:00h
Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

1st Rovinj beach POLO event, programm PREMIUM VIP DIAMOND

12400520_1524858011177322_6930318280021346509_n
PROGRAMM
We are excited to welcome you to the 1st ROVINJ BEACH POLO EVENT and for us to experience together with you many unforgettable moments.

THURSDAY 12TH MAY 2016
7:00 – 10:00 pm POLO WARM-UP GATHERING (Monte Mulini Pool) No matches are planned!

FRIDAY 13TH MAY 2016
2:00 – 03:00 pm Meet and greet with a welcome cocktail
3:00 – 04:00 pm Introduction to polo rules and exhibition game
06:00 – 08:00 pm Polo Adriatic T – party (port of Rovinj)
08:00 pm Opening of venue Tvornica duhana for gala event
09:00 pm Gala dinner at Tvornica duhana (divided catering on Diamond and Gold)
10:30 pm Party at Tvornica duhana (mixed dancing zone)

SATURDAY 14TH MAY 2016
10:00 am POLO Parade (Centre of Rovinj, with Polo coffee break in front of Hotel Adriatic, start point Tvornica duhana)
2:00 pm Polo Arena opening for POLO sports event with lunch
2:30 pm Starts of the lunch with 3 courses
3:00 pm 1st qualification round
4:30 pm 2nd qualification round
08:00 – 10:00 pm POLO PLAYERS standing dinner (Oleander)
10:00 – 00:00 am POLO PLAYERS NIGHT with DJ (Oleander)

SUNDAY 15TH MAY 2016
11:30 am Opening
12:00 pm Polo Brunch
2:00 pm Start of the first Polo Match
3:00 pm Start of the second Polo Match
4:00 pm Prize-Giving Ceremony and Closing Ceremony
8:00 – 11:30 pm POLO FAREWELL GATHERING (Monte Mulini Beach)

*we reserve the right to change programme

Beach polo turinir / Rovinj – prvi u regiji

Gallery

This gallery contains 1 photo.

Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea, koji je u Rovinj privukao nekoliko desetaka tisuća posjetitelja, grad i tvrtka Maistra iduću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim događajem, jer će od 12. do 15. svibnja 2016. Rovinj … Continue reading

Kino-premijera filma Sklonište (“L’Abri”) redatelja Fernanda Melgara

Gallery

This gallery contains 1 photo.

Poštovani, u srijedu, 9.prosinca, s početkom u 20 sati, u Kinu Europa (Varšavska 3) održat će se zagrebačka kino-premijera filma Sklonište (“L’Abri”) redatelja Fernanda Melgara u sklopu posljednje simultane projekcije projekta Dokuvizija. Grad domaćin projekcije je Zagreb, a nakon simultane … Continue reading

MTB Zimska liga Istre i Kvarnera “Kastav open”

Image

MTB Zimska liga Istre i Kvarnera “Kastav open” 25.11.2015 Grad Kastav
Pozivamo sve ljubitelje adrenalinske vožnje na 1. kolo 9. izdanja MTB Zimske lige Istre i Kvarnera koja svim neustrašivim biciklistima i biciklisticama daje mogućnost zimskih trening vožnji u prirodi, bez obzira na vremenske uvjete. Otvorenje sezone pripalo je Kastvu, koji će brojne bicikliste ugostiti u nedjelju 29. studenog s početkom u 12:26 sati.

Ove godine očekuje nas čak devet utrka raspoređenih svaka dva tjedna koja će se odvijati u Istri, Rijeci i Sloveniji od studenog do kraja ožujka kada će se održati finale lige u Puli.

Liga je standardni dio zimskih priprema ne samo lokalnih vozača, nego i velikog broja slovenskih i talijanskih vozača koji koriste jednostavnu i efikasnu formulu koju čine zabavne staze na različitim lokacijama s dodatkom ugodnog društva tijekom jednosatne vožnje po sistemu XCO utrke.
Kastav open MTB
Staza se može pogledati klikom na “volim MTB”

Prijaviti se može na PRIJAVA KASTAV ili 30 minuta prije utrke.

11. Jazz Ex Tempore

Gallery

This gallery contains 2 photos.

Nakon 11 godina postojanja, preko 40 inozemnih glazbenika iz 25 zemalja svijeta, Jazz Ex Tempore novo desetljeće započinje slavljenjem hrvatske glazbe. S obzirom na neizmjerno bogatstvo hrvatske glazbene baštine, raznolikost glazbenih stilova od Međimurja do Istre i od Slavonije do … Continue reading

Active Holiday in Croatia – Diving in Croatia

Image

Croatia is a diverse country with plains, lakes and rolling hills in the continental north and northeast, mountains in the Dinaric Alps. The coastline has over 1,000 islands located in the Adriatic Sea and the country is advertised as being “the way the Mediterranean used to be”.

The holiday areas being on the Dalmatian coast, with Split, Pula and Dubrovnik being very popular.Croatia is a scuba diving destination that is growing in popularity and benefits from the lack of crowds that are prevalent at some Mediterranean destinations.

The Adriatic sea is also one of the cleanest in the world and therefore very clear.Apart from the multitude of wrecks that you can dive, there are also some very good reefs, walls and archaeological dives to keep any diver contented

Mtb Zimska Liga ISTRE I KVARNERA

Dolaskom hladnijih dana na vrata nam kuca 9. izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera koja svim neustrašivim biciklistima i biciklisticama daje mogućnost zimskih trening vožnji u prirodi, bez obzira na vremenske prilike i neprilike.
Ove godine nas u kalendaru očekuje čak devet utrka raspoređenih svaka dva tjedna koja će se odvijati u Istri, Rijeci i Sloveniji od kraja studenog do kraja ožujka kada će se održati finale lige u Puli.

Liga je standardni dio zimskih priprema ne samo lokalnih vozača, nego i velikog broja slovenskih i talijanskih vozača koji iskorištavaju jednostavnu i efikasnu formulu koju čine zabavne staze na različitim lokacijama sa dodatkom ugodnog društva tijekom jednosatne vožnje po sistemu XCO utrke.
29.11. će čast otvaranja sezone pripasti klubu BK Campetto iz Rijeke koji će nas ugostiti na stazi u Kastvu, novi klub organizator i nova lokacija tako će nam dignuti puls i uvesti zimski režim rada. Nakon otvaranja na Kvarneru liga se vraća u Istru i to u idiličnoj šumi Kornarija gdje će domaćin iz BBK Grožnjan reaktivirati stazu nakon jednogodišnje pauze, a nakon šuma selimo se k još jednom novom organizatoru BK Novigradu koji će nas vozikati uz samo more i tako pružiti novi ugođaj vožnje. Nakon novogodišnjih praznika i nagomilanja viška kalorija pokušati ćemo ih se riješiti u Žminju upravo kod lokalnog BK Žminja sredinom siječnja. Kraj siječnja ćemo dočekati u Poreču, točnije St. Becich gdje domaćin BK Poreča organizira tradicionalno svoje XC utrke, dok kao pravi zaljubljenici u biciklizam nismo mogli preskočiti da Valentinovo ne provedemo sa našim voljenim biciklima u Režancima zajedno sa BK AXOM. Kako nebi ostalo sve u Istri krajem veljače vraćamo se na riječko zaleđe na klasičnoj stazi u Dražicama gdje će ekipa BK Grobnika nas izmučiti na prelijepoj stazi, te nakon njih selimo u susjednu Sloveniju kod naših prijatelja iz KD Melamina u Kočevje inače dom prošlogodišnjeg pobjednika lige Janeza Dejaka.
Veliko finale koje po starom pravilu se dodjeljuje lanjskog pobjedniku glasanja sudionika pripalo je ekipi Bike Spirita koji će nas 20.03.2016. tako ponovno ugostiti u Valelungi na dinamičnoj stazi.
Start svih utrka je po starom zimskoligaškom ritualu u 12:26, a sama utrka traje jedan sat na kružnim stazama dužine oko tri do četri kilometara. Vozači se prilikom prijava razvrstavaju u kategorije prema godinama starosti, a veliku pažnju dajemo i djeci za koje spremamo posebne nagrade za pobjednike lige. Za naše najmlađe sudionike isto tako pripremili smo “Mini zimsku ligu” sa četri kola koja će se održati u Kornariji, St. Becich, Kočevju i Valelungi.

Više informacija o lizi i kolima biti će uvijek dostupne na facebook stranici lige https://www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Datumi su objavljeni, stoga neka zagrijavanje počinje !
Datumi so objavljeni, torej lahko se začenja ogrevanje !
Le date sono pubblicate, il riscaldamento puo’ iniziare !
Dates are known, warm up can begin !

12241719_1680790622166159_5362132920156297019_n

Croatia – Full Of life


All too often our daily routine, we fill our lives with days. We need to be reminded that in order to feel truly happy and fulfilled, we should fill our days with life! Every human being has a profound need to fill themselves up with all the good things life has to offer: good food, beautiful landscapes, relaxing environments and charming people, etc. Places that are full of these experiences are energising and inspiring. Everyone needs to visit somewhere that is full of life from time to time. And Croatia is definitely one of those places! Croatia is bursting with experiences, places and different Mediterranean lifestyles. Croatia is a young country with a fresh energy that will fill you up with pure life. Don’t fill your life with days, fill your days with life. Croatia, Full of Life.

Tinkoff-Saxo / team meeting u Poreču

Gallery

This gallery contains 7 photos.

NAJBOLJE SVJETSKE BICIKLISTE U POREČU DOČEKALE OVACIJE Ekipa Tinkoff-Saxo ne krije oduševljenje Porečom POREČ, 29. listopada 2015. – Najbolji svjetski biciklisti, world tour ekipa Tinkoff-Saxo, provode posljednje dane team meetinga u Poreču, u hotelu Valamar Diamant te ne kriju zadovoljstvo … Continue reading

Enduro GROZNI 17.-18.10 Grožnjan

Gallery

This gallery contains 1 photo.

S klopu SloEndura čast nam je pozvati Vas na vrhunsku BIKE manifesticiju u Grožnjan u organiziaciji Brdsko Biciklističkog Kluba Grožnjan. Enduro Grožnjan je dvodnevna utrka koja se boduje za SloEnduro Kup i kao Državno prvenstvo RH. U subotu je prolog … Continue reading

Istria Granfondo 2015

Gallery

This gallery contains 3 photos.

Note the dates 10 and 11 October 2015 and sign up for the international cycling marathon Istria Granfondo. The fourth edition of the marathon with the start and finish line in Umag and Novigrad will offer an even richer program … Continue reading

Hrvatski ljetni salsa festival – Rovinj / Istra

Hrvatski ljetni salsa festival je JEDINSTVENI PLESNI DOGAĐAJ u Hrvatskoj i samoj Europi, ali i jedan od najzabavnijih ljetnih salsa festivala na svijetu! To je godišnji ljetni događaj stvoren za pravi plesni užitak u opuštajućem ozračju Mediterana koji uz odličnu hranu, vina i tradiciju, bez obzira na plesno iskustvo ili stil pruža vašim osjetilima nezaboravan doživljaj. Čak i ako ste potpuni “neplesač”, uvjereni smo da ćete do kraja festivala tražiti JOŠ.

Dakle, ako želite NAUČITI PLESATI, UČITI OD NAJBOLJIH ili se samo OPUSTITI, UŽIVATI NA PLAŽI I SUNCU,
DRUŽITI SE, ZABAVLJATI I PLESATI NOĆ I DAN – s nama to možete!

“Los Mamberos i SALSA ADRIA PRODUKCIJE d.o.o.” predstavljaju Vam novi, bolji i veći osmi Hrvatski ljetni salsa festival u prekrasnom Rovinju!img_9972

Tko smo mi?
Agencija koju čine mladi, školovani i sposobnih ljudi, specijalizirani u organiziranju nezaboravne zabave u svijetu plesa! Već više od 9 godina vođeni i nadahnuti iznimnom strašću za plesom – pripremamo, organiziramo i činimo sve kako biste se osjećali baš onako kako Vi želite! Ovaj ljetni događaj je skrojen za sve Vas (buduće) plesače, kako biste uživali u onom najboljem od glazbe – jer glazba je nadahnuće – upakiranom u čudesni obalni krajolik Vama nadohvat ruke!

Pozivamo Vas da “okusite” baš svaki djelić te priče i kući ponesete to ogromno i prekrasno iskustvo! Plesni raj u Rovinju je Vaš korak ka potpunom zadovoljstvu! Ne propustite ga!

Krenite s nama na putovanje…
Rovinj – ljetni plesni raj skrojen baš po Vašoj mjeri!
Zamislite ovakvu razglednicu: više od 3000 plesača i obožavatelja plesa, plesne radionice u najluksuznijim hotelima u gradu, nastupi svjetski poznatih instruktora, 4 različita plesna podija, partiji na bazenu i na plaži, i opet – more, sunce, glazba… I sve to tako blizu!

Zatim zamislite kako baš cijeli grad tjedan dana živi s vrućim latino ritmovima, ljude koji plešu na ulicama, vesele se i šire dobre vibracije dok im ljetni slankast povjetarac osvježava kožu… Cijeli grad postaje jedno veliko okupljalište ljudi koji dijele istu strast – strast prema salsi! Da, upravo sve to je Hrvatski ljetni salsa festival u ROVINJU!

Zašto biti DIO TOGA?!
Iz ovog događaja bogatog sadržajima, izdvojili smo neke koje nikako ne smijete propustiti! Za detaljnije informacije posjetite našu web stranicu i započnite svoju pustolovinu…

*DANCE POINTS – PLES UZ DJ GLAZBU I PLESNE ANIMACIJE NA ULICAMA GRADA
*FESTIVALSKE I PREDFESTIVALSKE RADIONICE – više od 90 sati plesnih radionica
*KONCERT U ŽIVO – bit će najavljen – potpun glazbeni doživljaj u Petak 01.07.2016
*NAJJAČA POSTAVA PLESNIH INSTRUKTORA – NAJBOLJI OD NAJBOLJIH!
*NAJBOLJI I SVJETSKI POZNATI SALSA DJ-i
*STARGATE CHALLENGE SHOW – projekt koji plesnim amaterima daje priliku nastupiti na subotnjem Gala Partiju!
*4 RAZLIČITA PLESNA PODIJA (SALSA, KUBANSKI I SENZUALNI PLESOVI)!
*7 VELIČANSTVENIH PARTIJA NA OTVORENOM I ZATVORENOM (GRANDE FIESTA, GALA PARTY, POOL PARTY…)
*PARTIJI DO RANIH (KASNIH) JUTARNJIH SATI!
*POSEBAN PARTY BOAT TRIP U PONEDJELJAK (NAKON FESTIVALA)!
…i mnogo više!

Priča ove godine počinje nekoliko dana ranije… Jeste li razmišljali o godišnjem odmoru ovog ljeta? Ukoliko još niste, vrijeme je za odluku! Provedite ga s nama i doživite savršeni plesni odmor u Rovinju!
Budite dio dva prvorazredna događaja u 13 dana, Ljetni senzualni dani, 22.-27. lipnja (bachata, kizomba, zouk i još više) & Hrvatski ljetni salsa festival, 27.6-04.7 2016., i nezaboravno se provedite!!!
Spajanjem strasti za plesom i glazbom sa rajskim ambijentom, dobit ćete ne samo potpuni osjećaj, već i savršen boravak na moru!!!
Veselimo se Vašem dolasku!

Looking forward to you!
CSSF & SSD team

PRESS CONTACT
Martina Pranjić
GSM: 098 1818 553
info@salsa-adria.hr
Salsa Adria Production
6. Podbrežje 17
10020 Zagreb
www.crosalsafestival.com
Los Mamberos
Zlatarova zlata 43
10020 Zagreb
www.mamberos.com

Liburnia Jazz Festival

Ove godine Liburnia Jazz Festival slavi svoj 15 rođendan pod motom NAJBOLJE OD NAJBOLJEG JAZZA, kako svjetskog tako i hrvatskog.
Kako na mladima svijet ostaje, Festival započinje u četvrtak, 02.07. u Dječjem vrtiću Opatija gdje će Lela Kaplowitz održati radionicu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a pod nazivom Liburnia Jazz(ić) : Jazz with US. U Festival nas uvodi Aminata & The Astronauts feat Snow Owl u suradnji s programom „10 veličanstvenih“ koji se održavaju na legendarnoj terasi hotela Kvarner.
U petak, 03.07. na Ljetnoj pozornici će Festival službeno otvoriti koncert Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Stars. Uz zvijezde hrvatskog jazza i dobre glazbe – Tamaru Obrovac, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Nevena Frangeša, Marka Tolju, Tinu Vukov, nastupit će i kvarnerski jazzisti Spartaco Črnjarić, Darko Mihalić – Boćo, Denis Razumović i mnogi drugi iznikli iz „jazz konobe“, rodonačelnici Festivala i mladi etablirani umjetnici koji su odrasli uz Festival.
Vrhunac Festivala je u subotu, 04.07. kada će hrvatska publika imati uistinu jedinstvenu priliku uživanja u koncertu trenutno najtraženije svjetske jazz atrakcije. VOLCÁN je supergrupa, dreamteam koji predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija ‘El Negra’ Hernandeza, Giovannija Hidalga i Jose Armanda Gole. Čast da otvori ovaj koncert dobila je mlada hrvatska skupina Chui, već proglašena najoriginalnijim hrvatskim bandom 21. stoljeća.
No, već od 10:00 h ujutro, jazzoljupci će moći pijuckati prvu jutarnju kavu s Denisom Razzom na terasi hotela Milenij ili s mEmenTom na bazenu hotela Ambasador.
U 19:30 h započinje prvo jazz krstarenje opatijskom rivijerom na jedinstvenom Jazz Boatu, a u 20:00 h posjetitelji se mogu početi zagrijavati na terasi hotela Bristol uz Spartaca Črnjarića i Branku Matić.
05.07., u nedjelju, za jazz budnicu je u 10:00 h na terasi hotela Kvarner zadužen Puhaći orkestar Lovran – big band opatijske rivijere koji nastupa na Festivalu niz godina i odgojio je zavidan broj kvarnerskih jazzera.
Jazz moreplovci mogu se pridružiti glazbenicima skupine mEmenTo na Jazz Boatu u 19:30, a ostali će u 20:00 h na terasi hotela Bristol uživati u zvucima gitare Damira Halilića – Hala.
S obzirom da je Liburnia Jazz Festiva započeo u Lovranu, red je da se barem na rođendan vrati korijenima. U lovranskom starom gradu posjetitelji će imati prilike čuti koncert JM Jazz World Orchestra pod vodstvom proslavljenog Luisa Bonille. Orkestar je sastavljen od 17 glazbenika iz 14 zemalja s četiri kontinenta, a odabran je u vrlo oštroj konkurenciji.
Dva su večernja koncerta završnog dana Festivala: na terasi hotela Kontinental sve poznatiji Mangroove, a na terasi hotela Kvarner utjelovitelj Reya Charlesa – Uroš Perich – Perry.
Program
Većina koncerata Liburnia Jazz Festivala je besplatna, dok se ulaznice plaćaju samo za koncerte na Ljetnoj pozornici i Jazz Boat.
Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima sistema Moje karte u više hrvatskih gradova ili online. Više na: http://www.liburniajazz.hr/ulaznice.html
Vidimo se u Opatiji!
Keep Calm And Love Jazz!

Pustolovna utrka Kamenjak Survivor – The land of dinosaurs

Image

Sportsko rekreacijski klub Puls, u subotu 13.6.2015 u suradnji sa Javnom ustanovom Kamenjak i Općinom Medulin organizirat će pustolovne utrke Kamenjak Survivor – The land of dinosaurs. Na Rtu Kamenjak, točnije u uvali Školjić (Windsurf station Kamenjak) održat će se utrka u tri kategorije.
11133313_632246786877536_8845905506099573229_o
Do sada 52 prijavljene ekipe u kojima će biti po dva člana, timski će raditi na Ultra 70 i Light 40 km dugim utrkama. Samostalno će se moći trčati, voziti biciklu, te se malo osvježiti u moru na utrci Super light dužine 20 km. Znoj i muka za sve ljubitelje ekstremnih sportova tražit će se kroz orijentacijsko trčanje, vožnju brdskog bicikla, plivanje, kajak i spuštanja niz stijenu. Ovako posložen program daje priliku da se na jednom mjestu okupe uporni amateri, adrenalinu skloni avanturisti te profesionalci kojima je to životni stil.
11227793_632246813544200_5816090720933743357_o
Prijave za utrku moguće su isključivo putem on– line prijavnice na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/85.

Sve ostale informacije vezane za utrku požete pronaći na facebook stranicama SRK PULS https://www.facebook.com/pages/SRK-PULS/382927361864929

Video link: https://youtu.be/8091l58tM0w

Cycling race Tour of Croatia 2015 / Tour of Croatia 2015

Ljubitelji biciklizma, čujte i počujte! U Hrvatsku stiže svjetska profesionalna biciklistička utrka Tour of Croatia: 5 etapa – 5 dana – 840 km.

Čak 20 profesionalnih ekipa, od kojih 8 World Tour ekipa i 1 hrvatska od 22. do 26. 4. 2015. prepedalirat će 5 županija i 10 gradova. Ovaj petodnevni biciklistički event uz nacionalnu televiziju prenosit će Eurosport.

Svjetska biciklistička elita starta u Makarskoj, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli. Za sjeverozapadnu Istru i Umag posebno je važan datum 25.4. kada se vozi 4. etapa utrke od Pule do Umaga. U ovoj fazi utrke, Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje svim će sudionicima još jednom potvrditi status sjeverozapadne Istre kao idealne destinacije za bicikliste.

Pregled etapa:
1. Makarska – Split (160 km)
2. Šibenik – Zadar (180 km)
3. NP Plitvice – Učka (228 km)
4. Pula – Umag (152 km)
5. Varaždin – Zagreb (118 km)

Ako još niste shvatili značaj ove važne utrke, dodajmo da je ona tek stepenicu niže rangirana od Tour de Francea ili Giro d’Italia. Dovoljan razlog za otvaranje nove biciklističke sezone u velikom stilu.
Pratite Tour of Croatia uživo ili pred ekranima. Bit ćete u društvu najboljih!sl_121614112409

Top bike event in Croatia

Cycling lovers, lo and behold! World famous professional cycling race Tour of Croatia: 5 stages – 5 days – 840 km is coming to Croatia.

As many as 20 professional teams, of which 8 World Tour teams and 1 Croatian, will pedal over 5 counties and 10 cities from 22 to 26 April 2015. The five-day cycling event will be broadcasted on national television as well as on Eurosport channel.

World cycling elite will start their race in Makarska, and finish it in the capital. 25 April is an especially important date for the Northwest Istria and Umag. This is when the fourth race stage from Pula to Umag takes place. At this stage of the race, Umag, Novigrad, Brtonigla and Buje will once again assert the status of Northwest Istria as an ideal destination for cyclists.

Race stages:
1. Makarska – Split (160 km)
2. Šibenik – Zadar (180 km)
3. NP Plitvice – Učka (228 km)
4. Pula – Umag (152 km)
5. Varaždin – Zagreb (118 km)

If you’re still not aware of the importance of this race, let’s just say it is next in line after the Tour de France or Giro d’Italia. A good enough reason to open a new cycling season in grand style.

Follow the Tour of Croatia live or on TV. You will enjoy the showdown of the best!

Red Bull Air Race / Rovinj / 2015

Quote

Na radost svih obožavatelja zrakoplovstva, Hrvatska je ponovno u kalendaru Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva, najavili su to danas u Salzburgu čelni ljudi najbržeg motosporta na svijetu. Treća utrka Svjetskog prvenstva 2015. održat će se u Rovinju 30. i 31. svibnja. Rovinj je u kalendaru prvenstva zamijenio Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana.
„Veliko nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti Red Bull Air Race i obožavateljima diljem zemlje i izvan njenih granica omogućiti da na našoj obali dožive čari ovog uzbudljivog motosporta“, izjavio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.
red-bull-air-race-2014-rovinj
Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo u 2015. će imati osam utrka. Prva je u veljači tradicionalno održana u Abu Dhabiju, a u tijeku su pripreme za drugu, čiji je domaćin Japan. Nakon Rovinja (30. i 31. svibnja) slijede Budimpešta (4. i 5. srpnja), Ascot (15. i 16. kolovoza), Spielberg (5. i 6. rujna), Fort Worth (26. i 27. rujna) i Las Vegas (17. i 18. listopada).

Prisjetimo se, Red Bull Air Race prošle je godine po prvi put održan u Hrvatskoj, gdje je u travanjskom vikendu Rovinj posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, koji su imali priliku vidjeti kako najbrži motosport današnjice vlada rovinjskim nebom. Slavio je Austrijanac Hannes Arch, kojeg je s tribina bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Više informacija uskoro na www.redbullairrace.com.

Kalendar utrka za 2015.:
1.Abu Dhabi, UAE (13. i 14. veljače)
2.Chiba, Japan (16. i 17. svibnja)
3.Rovinj, Hrvatska (30. i 31. svibnja)
4.Budimpešta, Mađarska (4. i 5. srpnja)
5.Ascot, Velika Britanija (15. i 16. kolovoza)
6.Spielberg, Austrija (5. i 6. rujna)
7.Fort Worth, Teksas, SAD (26. i 27. rujna)
8.Las Vegas, Nevada, SAD (17. i 18. listopada)
Untitled 2
Poredak Red Bull Air Race svjetskog prvenstva:
1.Bonhomme (12 bodova), 2. Hall (9), 3. McLeod (7), 4. Arch (5), 5. Lamb (4), 6. Muroya (3), 7. Besenyei (2), 8. Ivanoff (1), 9. Dolderer, 10. Sonka, 11. Le Vot, 12. Goulian, 13. Velarde, 14. Chambliss

RED BULL AIR RACE SVJETSKO PRVENSTVO

Prva je utrka održana 2003. godine, a od 2005. Red Bull Air Race natjecanje službeno je postalo svjetsko prvenstvo. Danas ima milijune obožavatelja u svim krajevima svijeta. U najbržem motosportu na svijetu, koji predstavlja spoj brzine, preciznosti i vještine, natječe se 14 najboljih svjetskih pilota. U iznimno brzim, lakim i okretnim avionima piloti u niskom letu moraju savladati stazu na kojoj su postavljeni 25 metara visoki zračni piloni. Kao novost 2014. je uveden Challenger Cup, natjecanje koje talentiranim pilotima daje priliku uvrstiti se u elitnu skupinu pilota master klase i natjecati se za naslov prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva.

Promohotel Poreč, dvorana Žatika / 18. – 21. ožujka 2015

1601081_748308841934189_6336542964272668271_n
Promohotel 2015. – 30. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održati će se u Poreču, dvorana Žatika od 18. – 21. ožujka 2015. godine.

Svečanost otvorenja 30. Promohotela, održati će se ispred dvorane u 12:00 sati.
I ove su godine za Vas mnogobrojni izlagači priredili novitete iz svoje široke palete proizvoda, a očekuju Vas i prezentacije, okrugli stolovi i neizostavne degustacije.
Program izlaganja sastoji se od: hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara , aparati za pripremu toplih napitaka, rashladnih uređaja, prehrane, slastice, vitrina za sladoled i kolače, alkoholna pića, papirnata galanterija i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, tekstilne industrije, proizvodnja kreveta i madraca, wellnes program, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za eksterijere i interijere, alu stolarija, namještaj na bazi drva – kao osnovne sirovine, računalno programiranje, poslovno savjetovanje i edukacija i dr.

Već tradicionalno u sklopu Promohotela, održati će se i 14. PROMONATURA – izloža autohtonih i ekloloških proizvoda.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:

Srijeda, 18.03.2015. / 12:00 – 19:00h
Četvrtak, 19.03.2015. / 10:00 – 19:00h
Petak, 20.03.2015. / 10:00 – 19:00h
Subota, 21.03.2015. /10:00 – 17:00h
ULAZ NA SAJAM JE SLOBODAN. DOBRODOŠLI!