2. MEĐUNARODNI LJETNI SEMINAR UDARALJKAŠA U GROŽNJANU!

“EAST MEETS WEST” 2008.
2. MEĐUNARODNI LJETNI SEMINAR UDARALJKAŠA U GROŽNJANU!

Drugo izdanje međunarodnog ljetnog seminara udaraljkaša u Grožnjanu – “East meets west 2008”, pod vodstvom mladog akademskog glazbenika i pedagoga, Puljanina Petra Ćurića, a u organizaciji Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu – pred vratima je!

U tijeku su pretprijave za ovaj jedinstveni glazbeno-pedagoški tjedan, poseban ne samo za nas i susjedne zemlje, već sasvim sigurno i kao lider u ovom djelu svijeta po tradicionalno velikom broju aktivnih polaznika, vrhunskom timu internacionalno proslavljenih predavača koji tim povodom pohode Grožnjan i Istarsku županiju, te od ove godine i ekskluzivnim pokroviteljstvom uglednog američkog Modern Drummer Magazina – najtiražnijeg časopisa za bubnjare i udaraljkaše na svijetu!

Podsjetimo se, lani su uz Ćurića kao predavača, koordinatora i umjetničkog voditelja, u Grožnjanu gostovali: Gary Chaffee, službeni tvorac jazz kurikuluma za bubnjeve i udaraljke na američkom Berklee College of Music, bubnjar Gary Burtona, Johna Scofielda, Chick Coree te učitelj nekih od najboljih bubnjara na svijetu (dovoljno je spomenuti imena Vinnie Colaiute, bubnjara Stinga i Frank Zappe); John Riley, šef jazz katedre na Manhattan School of Music i bubnjar Miles Davisa; njemačka bubnjarska zvijezda Marco Minnemann; bubnjar Motorheada i Republice – Pete Riley iz Velike Britanije te Boris Dinev profesor udaraljki na Muzičkoj akademiji u Luksemburgu, inače specijalist za bugarske nepravilne ritmove i udaraljke.

Lani je samo aktivnih polaznika tečaja bilo preko trideset i to iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije, a polaznici iz naše zemlje po tehničkoj su razini varirali od onih najmlađih – početnika, do polaznika osnovnih i srednjih glazbenih škola i muzičkih akademija pa do profesionalaca od kojih su oni domaći sve redom najviđenije “face” na hrvatskoj estradi: Damir Šomen (bubnjar Songkillersa, Severine i Thompsona), Dado Marinković (bubnjar Gibbonija), Jan Ivelić (bubnjar splitskog banda TBF), Marko Matošević (bubnjar Nine Badrić) te mnogi drugi.

Ovogodišnji drugi po redu Međunarodni ljetni seminar udaraljkaša u Grožnjanu također obećaje visoku kvalitetu programa, a moguće i još više uzbuđenja od prethodnog.

Službena zvijezda ovogodišnjeg East meets west seminara za udaraljkaše u Grožnjanu bez ikakve sumnje bit će švicarac s njujorškom adresom – legendarni Jojo Mayer! Osim što je poznat kao začetnik posve novog glazbenog trenda “zabranjeni ritmovi” te kao predvodnik suvremenog Drum’n’Bass izričaja glasi za nedvojivog “gurua” moderne bubnjarske scene, Jojovi su recentni glazbeni uspjesi potaknuli neke od kritičara da ga proglase “Bogom bubnjeva 21.-stoljeća!” (Modern Drummer Magazine, 2008).

Iz Sjedinjenih američkih država gostovat će Kim Plainfield (vođa katedre za bubnjeve na Drummers Colective u New Yorku, profesor na Berklee College of Music i bubnjar Tania Marie, inače specijalist za funk i afro-kubansku glazbu) te Mike Haid čovjek koji se uz glazbu profesionalno bavi i glazbenim novinarstvom. Iz Holandije gostuje rođeni indonezijac, konga-master Nippy Noya, proslavljeni član Chaka Chana i banda Johna McLaughlina (inače, Nippy je snimio udaraljke na svih dvadeset albuma poznate bubnjarske zvijezde Billy Cobhama!). Iz Njemačke ponovno dolazi lanjski headliner Marco Minnemann, a glavni čovjek seminara Petar Ćurić najavljuje i neka posebna iznenađenja za ovogodišnji seminar…

Prijave
Prijavljuju se bubnjari i udaraljkaši svih godišta i tehničkih razina. Mogu se prijaviti i entuzijasti koji ne sviraju, ali obožavaju instrument (u tom slučaju polaznik uplaćuje pasivnu participaciju). Broj mjesta limitiran i određuje se po principu “first come-first served”. Za pretprijavu, obratiti se emailom na: groznjan@gmail.com. ili na www.myspace.com/groznjanpercussion

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed