Dani otvorenih vrata agroturizama u Istri

– Turisti vole isprobati autentičnost destinacije, a Istra u svojoj unutrašnjosti to na svakom koraku može ponuditi. Kroz ovakve manifestacije gosti najbolje mogu upoznati istarsku unutrašnjost, a to što se Dani otvorenih vrata agroturizama Istre održavaju u studenom, predstavlja produžetak sezone. Oni su dokaz da u Istri imamo različitih oblika turizma uz sunce i more, rekla je Prodan Mraković.

Ovogodišnji, sedmi po redu Dani otvorenih vrata agroturizama Istre održavat će se tijekom četiri vikenda u studenom, izvijestio je u ime organizatora Agencije za ruralni razvoj Istre njen direktor Igor Merlić. Počeli su sinoć u 16 sati, a nastavljaju se danas u 13 i 16 sati, a zatim slijede svakog vikenda do 26. i 27. studenog.

agroturizam_fatoric3_big
– Osim gastronomije, posjetitelji Dana otvorenih vrata agroturizama Istre mogu upoznati stare običaje, pa se u suradnji s Etnografskim muzejom Istre organiziraju besplatne radionice izrade lutka, tkanja na daščici, a tu je i mala škola folklora.

Posjetitelji mogu uživati u Botra Marija (Sveti Petar u Šumi), Cerovac (Eržišće kraj Nedešćine), Dol (Gologorički Dol), Dušani (Dušani, Pazin), Matošević (Kloštar, Vrsar), Montižel (Završje), Ondina (Bričanci, Svetvinčenat), Pineta (Sveti Martin, Svete Nedelja), Sia (Stancija Guran; Vodnjan), Stara štala (Sandalji, Borut), Špinovci (Špinovci) i Štefanić (Štefanići, Kaldir). (M. RIMANIĆ)

Comments are closed