El grande Nini!

 

Taman kada smo pomislili da je naš župan Nino Jakovčić mali regionalni političar na čelu jedne skromne regije, on je ipak pokazao kako je čovjek sa velikom vizijom. Naime, kako piše jučerašnji Glas Istre, Pula bi trebala postati sjedište jadranske regionalne incijative, regije sa 22 milijuna stanovnika sa Ivanom Jakovčićem na čelu!

Ako se pogleda karta (gore), jasno je da je Pula logično sjedište te regije jer se nalazi u samom centru. Ono što je zanimljivo je da  deklaraciju nisu potpisali slovenci te dalmatinske županije, što govori u prilog da je sve to još uvijek upitna stvar i da je do ostvarenja ideje (osnivačke skupštine) još dug put, bez obzira što je najavljena za srpanj ove godine.

Optimizam cijeloj stvari daje činjenica da je i premijer Sanader stao iza inicijative, što znači da je situacija optimistična barem što se tiče hrvatske strane. Izgleda da su najveći (iako teritorijalno najmanji) upitnik – slovenci.

Opravdanost regionalnog udruživanja uvijek postoji, no čudi me što nas (Istru) g. Jakovčić stalno gura u nekakve regije širom Europe. Ukoliko se dobro sjećam, još nedavno je u igri bila neka druga regija sa austrijskim i talijanskim pokrajinama… U svakom slučaju, očito je da naš Nini ima velike ambicije i velike vizije a nadam se da će i dobrobiti za njegov narod biti proporcionalne.

Comments are closed