Finale zimske lige Istre i Kvarnera /Kočevije

U nedelju smo službeno ispratili zimu završetkom zimske MTB lige Istre i Kvarnera, iako je vrijeme odavno proljetno, biciklistima je to bio službeni kraj zime i početak ljetnog razbolja. Kao mjesto za održavanje finala odabrano je već lani idilično Kočevje u Sloveniji, pošto je tada je osvojio nagradu kao najbolji organizator lige, a ove godine to samo potvrdio. Staza je bila zahtjevna, ali istovremeno zabavna, publika u velikom broju po cijeloj stazi i spiker na startno-ciljnoj ravnini svakim krugom davali su dodatnu energiju natjecateljima.

Naravno na kraju je uslijedio zajednički ručak i druženje, koje se okrunilo podijelom nagrada koje je naš domaćin priskrbio za njegovo kolo i čak za ukupne pobjednike lige. Zahvaljujemo se stoga Janezu Dejaku i KD Melaminu koji su nas tako lijepo ugostili i svima koji su došli na zadnju utrku zimske sezone.

Energija Team je bio prevladajući klub u kategoriji U15 pa su njihovi vozači zasjeli na cijelo postolje i to po redu Luka Košir, David Ivartnik i Anže Mihalić. U kategoriji U19 Sandi Bažon je pokazao da ga je teško trinuti sa trona te se našao ispred dvojca iz Energije Team Mateja Bergera i Domena Sveteka. Miha Halzer (Energija team) je u eliminatorskom stilu zasjeo na prvo mjesto kategorije U30 ispred sunarodnjaka Blaža Pristovnika (Orbea Geax) i Jura Belak (Energija team).

Mitja Tancik (Energija team) koji se ove sezone malo pojavio ali uvijek pobjedom pokazao je da će i u ovoj sezoni dati sve od sebe, te je to potvrdio pobjedom u kategoriji U40 ispred Saše Vidovića (BK Grobnik), dok je treći stigao Aleš Rijavec (KP Šprint Novo Mesto).
Slovenski veterani su pokazali da ipak iskustvo i trud se isplati pa su stazu odvozili kao mladići, a najbrži u kategoriji U50 bio je Milan Urbančić (Sova Scott) ispred Marka Škarje (Energija team) i Jernerja Šinigoja (KK Ravne). Kod malo starijih veterana pobjednik je bio Tine Zupan (Sova Scott) ispred Aleša Bobena (Mtb Trbovlje), te treći pazinjan Dario Radmanović (MTB Istra Pazin).
NIsu nam mogle faliti na dame na ovoj utrci iako u manjem broju nego inače te je tako pobijednica došla iz Energije team i to mlada Ana Movrin ispred puležanke Ksenije Jurešić.
Ukupni pobijednici kola u Kočevju bili su redom svi slovenci, koji su pokazali bolju fizičku spremnost, a prvi od njih bio je Mitja Tancik (Energija team) ispred timskog kolege Mihe Halzera i trećeplasiranog Blaža Pristovnika (Orbea Geax).

Ukupni rezultati na kraju 11 kola, nebrojenih prijeđenih kilometara između tih lokacija koje smo upoznali i preko 200 natjecatelja su manje važni od lijepih uspomena i druženja koje će svaki natjecatelj nositi sa sobom. Naravno da ćemo ih i spomenuti jer ipak je to bila jedna “ozbiljna” liga.
U kategoriji U15 najuspiješniji bio je mladi Noel Pilat (BK MTB Istra Pazin) ispred Anthony Bilića (KBBXS Adrenalina) i Nikite Losinsky (BK MTB Istra Pazin) i Karla Brajkovića (Keindl Sport) koji su dijelili treće postolje, a inače na kraju smo i te najmlađe nagradili sa posebnom motivacijskom nagradom kako bi nastavili se baviti tim sportom žarom i veseljem kao i do sada.
U klasi U19 Sandi Bažon (Keindl Sport) pokazao je svima svoj kontinuitet i tako stao na najvišu stepenicu postolja ispred Emanuela Glavičića (KBBXS Adrenalina) i Marina Zorka (Keindl Sport).

Povratnik na MTB scenu Goran Vidas (MTB Istra bike) pokazao je da je spreman za nove uspijehe i tako osigurao pobjedu u kategoriji U30 ispred Kristijana Vošćona (Individual) i Andrea Bratovića (BBK Grožnjan).

Naš domaćin i konstantni polaznik svih kola ovogodišnje zimske lige zasluženo je pobjedio u ukupnoj kategoriji U40, a da nebi bilo sumnje to je Janez Dejak (Energija team) ispred Milka Zec (BBK Grožnjan) i dvojca koji su dijelili treće mjesto Michele Orzan (BBK Grožnjan) i Aleš Rijavec (KP Šprint Novo Mesto). Janezov klupski kolega Marko Škarja (Energija team), kao da ga je pratio u stopu pa je i on izvanrednim nastupima na svim kolima ovogodišnje lige bio pobjenik kategorije U50 ispred Relvisa Glavića (BBK Grožnjan) i veterana zimske lige koje sudjeluje u njoj od samih početaka Dražena Vidakovića (BK Buzet).

Istarsko je kompletno postolje u najzrelijoj kategoriji lige,a to su vozači koji nastupaju u 50+ kategoriji, pa je tako Dario Radmanović (BK MTB Istra) bio uspiješniji od Ćire Gomojića inače njegovog klupskog kolege i Igora Petrovića (BK AXA).

Nismo mogli a da ne proglasimo i pobijednice u najljepšoj kategoriji zimske lige, i to peharom kao znak poštovanja prema njihovom trudu i kao zahvala za promociju biciklizma među nježnijim spolom. Tako je najuspiješnija dama bila Ksenija Jurešić ispred MIhaele Bilić i Nataše Despinić.

Proglasili smo i najuspiješnije klubove lige pa su najviše bodova skupili na prvom mjestu BBK Grožnjan ispred BK MTB Istra Pazin i Energije team.
Najvažniju kategoriju stavili smo na kraju, a to je ukupni poredak gdje je spojio na prva tri mjesta mladost i zrelost, dvije države, različite stilove vožnje sve skupa spojenu u veliku ljubav prema brdskom biciklizmu.
Ovogodišnji pobjednik lige bio je mladi pazinjan Sandi Bažon (Keindl Sport) ispred Janeza Dejaka i Marka Škarje (Energija team), podizanjem pehara u nebo i tuširanje šampanjcem završila je još jedna zimska liga.
Ovo je bila jedna uspiješna sezona za naš klub pa smo se iz KOčevja vratili doma sa punim bunkerom medalja i pehara, ali najvažnije da smo se svi lijepo zabavljali i davali sve od sebe.
Želimo se zahvaliti svima koji su medijski pratili ovo naše malo zimsko nedeljno druženje i time širili vijesti o brdskom biciklizmu, a naravno najveće zahvale idu svim sudionicima koji su uživali i družili se. Nadamo se da će dogodine još veći broj ljudi se odlučiti za sudjelovanje u lizi, a pogotovo mlađih koji će kasnije odabrati brdski biciklizam kao njihov sport i stil života.

Svi rezultati su kao i uvijek dostupni na stranicama službene timing službe zimske lige www.grabarsport.hr, a nekoliko albuma slika na facebook stranicama lige.

-9-23-33

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed