FLOTILA

Flotila je skupina jedrilica koje plove zajedno uz nadzor vodećeg broda na kojem su djetnici charter tvrtke koja je flotilu i organizirala.

Flotile su organizirane na način da se pojedinci, parovi i male grupe koji se međusobno ne poznaju spoje i zajedno tvore skupinu od 5 do 10 plovila. Posada vodećeg broda je uvijek u blizini, u slučaju netko treba pomoć tijekom putovanja te kako bi preporučili najbolja sidrišta, luke, restorane i mjesta za posjetiti. Iako je na vodećem brodu iskusan skiper, barem jedna osoba na svakom brodu je dužna imati međunarodno priznatu dozvolu za plovidbu.

Svako jutro odvija se sastanak na kojem svi skiperi zajedno raspravljaju o ruti plovidbe za taj dan, vođa flotile daje korisne savjete za dogovorenu rutu te vremensku prognozu. Vođa flotile je više izvor informacija i pomoć u jedrenju nego zabavljač. Na putu se vodeći brod može kontaktirati putem VHF-a, radio prijemnika jednostavnog za rukovanje.

Svi brodovi slijede istu dogovorenu rutu koji pruža mogućnost za kupanje, ronjenje, opuštanje i sunčanje. Svi  samostalno jedre, ali se uvijek mogu osloniti na pomoć vodećeg broda. Večer se može provesti bez ostatka grupe jer socijaliziranje nije obvezno, ali većina se ipak nađe zajedno da uz jelo i piće podijele iskustva protekloga dana.

Iskusniji skiperi se pridružuju flotilama zbog  druženja sa ljudima sličnih interesa a manje iskusni skiperi zbog pomoći, savjeta i potpore koje dobivaju od voditelja flotile. Flotila je popularan izbor za parove, obitelji i grupe prijatelja.

Flotila je idealna kombinacija privatnosti i fleksibilnosti najma vlastitog broda sa uživanjem pogodnosti velikog lokalnog znanja, tehničke podrške i savjeta iskusne posade vodećeg broda.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed