Istarski biciklisti ostvarili zapažene rezultate

10. KOLO ZIMSKE LIGE – DRAŽICE
Konačno su ove nedjelje biciklisti imali priliku odvoziti stazu u Dražicama po suhom, naime u prethodna dva izdanja imali su blata i leda, a sada su bili počašćeni sunčanim vremenom. Domaćini su unijeli male izmjene na stazi koje su pridonijele još većoj atraktivnosti, iako je njena konfiguracija takva da vozača tjera da non-stop pedalira. Inače sama staza se nalazi podno Grobničke utvrde i dijelom prolazim koritom potoka, uz dva zanimljiva spusta nalazimo još jedan brzi puteljak, koji vijuga gore-dolje i lijevo-desno, ali uz jako dobro utabanu površinu tu su se razvijale velike brzine, naravno da ne bi sve bilo prelagano na kraju ih čeka uzbrdica koja izvlači iz kanjona potoka i uzima svaki atom snage koji je preostao. Domaćini iz BK Grobnik pobrinuli su se da utrka prođe savršeno te na kraju pripremili pašta-party za sve sudionike, te medaljama nagradili najbolje.

Domaći vozač Saša Vidović bio je pobjednik utrke ispred Sandia Bažona, međutim oni su cijelu utrku držali isti tempo, ali je na kraju iskustvo donijelo malu prednost Vidoviću, na trećem mjestu je bio Alen Tomašev.

Dvojac iz KBBXS Adrenaline zauzeli su prva dva mjesta na postolju kategorije U15, Anthony Bilić prvi ispred Stefana Klibe, dok je treći bio mladi pazinjan Noel Pilat (BK MTB Istra Pazin). U kategoriji U19 skriju se najbrži općenito na utrci pa je tu pobjedu odnio Sandi Bažon (BK Keindl Sport) ispred Alena Tomašev (BK Crikvenica) i Lorena Kolića (BK Crikvenica). Marko Jerković (BK Crikvenica) bi je najbrži u kategoriji U30 ispred Gorana Vidasa (BBK Istra Bike Labin) i domaćeg Kristijana Grabara (BK Grobnik). Najjača kategorije je ove godine ona U40 gdje je borba iz kola u kolo sve veća, ali ovog puta prednost domaćeg terena i bolja pripremljenost donijela je ukupnu pobjedu i onu u kategoriji Saši Vidoviću (BK Grobnik) ispred Aleša Rijavca (KP Šprint) i Marina Dekovića (BK Opatija 2010) koji je pokazao da je spreman za novu uspješnu sezonu. Kod U50 Marko Škarja (Energijateam) samo je potvrdio njegovu nadmoć i stigao ispred domaćeg dvojca iz BK Grobnika Alfreda Benića i Denisa Udovića. Još jedan crikveničanin odnio je doma medalju i to u kategoriji 50+, i to Milan Vrban ispred pazinjana iz BK MTB Istra Pazin Daria Radmanovića i Ćira Gomojića.

Neizostavne su bile i dame koje ne propuštaju ni jedno kolo te tako podižu ovaj sport na nježniju razinu, a pobjedu je odnijela u Pulu Ksenija Jurešić ispred Nataše Despinić (BK AXA) ispred Mihaele Bilić.

Ovu nedjelju biciklisti se vraćaju u Istru i smještaju se u Buzet na klasičnoj utrci oko starog grada, i to kao predzadnja utrka lige.

Comments are closed