Karlovac

Protekli vikend sam s dečkom provela u Karlovcu!
U samo dva dana pokušali smo smjestiti što više ljudi, događaja i doživljaja, tako da smo živjeli svaki trenutak proveden tamo… inače Karlovac je moj rodni grad, a neposredni povod našeg posjeta je bio tatin rođendan!

Po povratku sam prijateljici poslala mail i par fotografija u namjeri da s njom podijelim utiske s tog izleta. Odgovor koji mi se vratio je glasio: ” Nisam znala da je Karlovac tako lijep! Prekrasne boje jeseni! Za mene je Karlovac do sada bio samo njegova autobusna stanica… ”
Moram priznati da ne čujem prvi put takve utiske o Karlovcu. Većina ljudi Karlovac doživi u tranzitu u kojem postoji samo sivilo autobusne stanice i okolnih zgrada! To me uvijek pomalo rastuži, jer ipak je Karlovac grad koji nosi epitet grada na 4 rijeke i brojnih parkova, kao i skulptura koje u njima žive!

Oduševili su nas slikari iz Zagreba i Gorskog kotra, koje smo upoznali na starom koranskom mostom, kako se bojom i kistom spajaju s obalama i slapom te predivne rijeke! Naš obilazak smo završili šetnjom kroz šumu stoljetnih hrastova prema starom gradu Dubovcu, a tada smo imali grad Karlovac na dlanu!

Istina je da su na gradu još uvijek vidljivi ožiljci rata, kao i famozne privatizacije koja ga je bacila na koljena, ali smatram da to nije razlog da Karlovčani ne iznađu volje da pozovu slučajne prolaznike da upoznaju i ljepote tog grada!

Za kraj donosim i vama par fotografija drugačijeg, i nadam se ljepšeg grada Karlovca!

P1010019.jpg

P1010020.jpg

P1010024.jpg

P1010023.jpg

P1010026.jpg

P1010027.jpg

P1010028.jpg

P1010021.jpg

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed