Klimatizacija, klima uređaj da/ne , koji , kakav…..

Trebamo li uopće klima-uređaj ?
Ugodni uvjeti za rad i boravak kod čovjeka su ograničeni na prilično usko klimatsko područje. Tako prehladan i presuh okoliš kao i previsoka temperatura i vlaga utječu na bavljenje i radne uvijete, a s time i na ugodnost i radnu učinkovitost. Svi znamo da se hladnoća može pobijediti učinkovitim ogrjevnim sustavom, a s druge strane nam se čini da se toplina može jednostavno prenositi, unatoč njenom neugodnom utjecaju za rad i boravljenje. Zbog smanjenja ozonskog omotača, i s njim povezanih uvijek gorih i dužih toplinskih valova, u životu se pojavljuju nove potrebe koje treba zadovoljiti, u budućnosti i s klima-uređajem.

Trebamo li klima uređaj u radnom prostoru ?
Porastom temperature i vlage iznad granice normale smanjuje se radni učinak zaposlenika. Oni postaju umorni i neraspoloženi što se odražava na njihovu radnu učinkovitost koja smanjuje za 30 i više postotaka (pa i za 50%). Stoga s pravom tvrdimo da je trošak klimatiziranja radnih prostora u usporedbi sa smanjenom radnom sposobnošću zanemariv. Pored toga treba poštovati i zakone koji točno propisuju mikroklimatske uvjete na radnom mjestu (najviša temperatura 28oC…)

Trebamo li klima uređaj u poslovnim prostorima ?
Ako želite da Vam se kupci i stranke vraćaju, zadrže možda nešto duže i ako želite da se kod Vas ugodno osjećaju, odgovor je tada jednostavan; pobrinite se tada za klimu u poslovnim prostorima. Time ćete biti korak ispred konkurencije.

Mogu li se zbog klima uređaja prehladiti ?
Ako je temperatura u prostoriji pravilno namještena, onda se zbog djelovanja klima-uređaja ne može prehladiti. Preporučljiva razlika između temperature prostorije i okoline je od 5oC do najviše 8oC. Pored toga, dotok hladnog zraka ne smije biti usmjeren neposredno u ljude koji borave ili rade u prostoriji.

Mogu li se klima-uređajem grijati ?
Svi stabilni klima-uređaji izrađeni su na principu toplinske crpke. Oni energiju ne proizvode kao električni grijači već ju samo prenose iz okoline u prostoriju gdje ju predaju na višoj energetskoj razini (viša temperatura). Za to trebamo samo trećinu energije dok se preostale dvije trećine dobiju iz okoline. Dok se temperatura okoline ne spusti ispod 0oC to je bez sumnje najsigurniji sustav grijanja. Stoga je idealan za grijanje u prijelaznim razdobljima, a uz more ga možemo upotrebljavati i cijele zime. Kod inverterskih uređaja ta je granica do -15oC, i sa sigurnošću se možete osloniti na osnovno grijanje tijekom cijele godine.

Kakav klimatski uređaj da izaberem ?
Možete izabrati između prijenosnih i stabilnih klima-uređaja (fiksno montiranih). Prijenosni su primjereni posvuda tamo gdje se ne mogu smjestiti vanjske jedinice (što Vam ne dozvoljava vlasnik ili onaj koji upravlja zgradom, odnosno kada postavljanje vanjskih uređaja objektivno nije izvedivo). Uređaj možete odvesti sa sobom na vikend ili more, a idealan je kada se želite brzo riješiti vrućine. Stabilni klima-uređaji s izborom unutrašnje jedinice koja po funkcijama, izgledu i mogućnostima namještanja najbolje zadovoljava sve Vaše potrebe, svakako predstavlja najbolje dugoročno , ekonomično i ugodno rješenje. Pored toga, sve funkcije možete jednostavno birati pomoću daljinskog upravljača. Ukratko – klimu na dodir ruke.

Zašto klima uređaj HAIER ili TOSHIBA ?
Odlična kakvoća, širok izbor modela, dopadljiv dizajn, učinkovit i tihi rad i povoljna cijena u odnosu na kvalitetu uređaja. Sve navedeno će najbolje zadovoljiti Vaše potrebe i želje, a da ne zaboravimo na njihov dugi životni vijek (dovoljno je rječita činjenica za garanciju do 3 godine), osiguran servis i rezervni dijelovi.

Brza i kvalitetna ugradnja sa održavanjem i servisima po potrebi, naš je poslovni moto za dobivanje Vašeg povjerenja.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed