Massimo-koncert u INK Pula 01.10.06.

Zbog radova na poslužitelju Bloga jučer nisam mogla montirati post o koncertu Massima Savića koji je održao u našem INK u Puli, a kako u isto vrijeme postavljam i postove na Infocroatiji tako to nisam učinila ni ovdje, pa ga postavljam sada.

Kako me stalno prati loše sreća sa koncertnim ulaznicama tako sam opet skoro propustila koncert Massima održan večeras u INK Pula. Danima se pričalo kako su sve ulaznice za njegov koncert u Zagrebu planule u tri dana i tražila se karta više, pomislila sam da je to slučaj i u Puli budući da nisam baš čula ni pročitala pretjerane reklame za njegov koncert ovdje. Pomirila sam se sa sudbinom i prestala se trsiti da dođem do ulaznica. No, u subotu, prilikom mog redovnog odlaska u Oceanu nakon obavljenog shopinga po tržnici primjetim kako ljudi sa ulaznicama u rukama izlaze iz ulaza kazališta gdje se prodaju iste a to je preko puta Oceane. Zaletim se tamo i stvarno, na moje čuđenje ulaznica IMA. Odlično, pomislih ipak idem na koncert i kupim dvije ulaznice. Malo sam bila nezadovoljna kad sam od blagajnice saznala da su sjedišta numerirana i da moram sjesti na sjedalo koje piše na ulaznici. A pisalo je: balkon-centar-3.red. Uh, shit…pa to je skoro na plafonu kazališta….no dobro, što je tu je, mogla sam i ne dobit ulaznicu pa ne bih koncert pratila ni sa «plafona»….
Dakle, ušli smo na taj balkon i sjeli u treći red, ali smo ipak malo varali…hm..sjeli smo na sjedišta u samoj sredini reda a ne na ona koja su bila obilježena i uspjeli tamo i ostati. Naime, ispalo je da nisu prodane karte za ta mjesta, i ne samo to, nije prodano dosta karata ni za parter ni za lože, što me je začudilo jer sam očekivala dupkom punu dvoranu a ne poveće rupe u sjedećim mjestima….
Nešto malo mjesta se popunilo jer su neki ušli u posljednji čas, te smo i mi dobili susjede s naše lijeve strane koja je bila prazna. Tu je sjeo Kristijan, prošlogodišnji stanar Big Brother kuće sa jednom lijepom curom, no ne mogu sad tvrditi je li mu to bila djevojka, sestra ili prijateljica budući da je moja pažnja bila usmjerena na koncert. U jednom trenutku, već pred kraj koncerta iz šale sam slikala mog muža pa sam doma na slici u pozadini primjetila da sam uhvatila i Kristijana u tom mraku, no dosta slabo se vidi.
Za koncert mogu reći da je bio odličan i da je naravno i Massimo bio odličan, interpretirajući pjesme naših vrsnih kantautora kao što je Arsen Dedić, Zdenko Runjić, Gibonni, Zrinko Tutić.. a također je i interpretirao poznate stare stvari od Bijelog Dugmeta, pa Indexa čiji je frontmen bio pok.Davorin Popović kojeg je posebno naglasio, grupe Film i Jure Stublića, Kaliopi, Meritas sa kojima je snimio zajedničku pjesmu. Dakle uz evergreene hrvatske glazbene scene, imali smo prilike čuti i njegove vlastite kao npr. «Sjaj u travi». U svakom slučaju jedna nezaboravna večer koja je započela i završila interpretacijom Gibonnijevih skladbi, a u konačnici na bisu posljednju pjesmu ptpjevao je na talijanskom Magari (Renato Zero).
Glazbenici koji si ga pratili bili su izvrsni i uigrani mladi ljudi. Prilikom njegovog nastupa zamijetila sam i to, da on dok pjeva ne pravi kretnje rukama i tijelom, samo radi kretnji i gibanja, nego na finom jeziku dirigiranja vodi te ljude da izvuku iz svojih instrumenata upravo ono što on u tom trenutku želi, a da publika ne zamijeti očitost dirigiranja, već kao neku vrstu plesa. I meni je trebalo da prođe par pjesama pa da to primjetim.
Kao rezime svega moram priznati da je Massimo jedan potpuno izgrađen umjetnik koji je u stanju starim pjesmama dati novi i samo njemu svojstven sjaj.
Za one koji su znatiželjni znati i njegovu biografiju, potrudila sam se pronaći je na netu pa je evo i ostavljam ovdje u obliku linka MASSIMO SAVIĆ

Naravno, da sam i opalila nekoliko puta digitalcem kojeg uvijek imam u torbi pa i to prilažem, no doživljaj može biti potpun samo i jedino ako dođete na njegov koncert ili si pribavite njegov CD.

Napomena za one koji su ovdje prvi put, klikni na sliku da bi se uvećela…..


Ovdje su slike malo iz daleka jer mi je bio prestrašan luster u dvorani kazališta. Zaista izgleda svemirski i pomislila sam, bože, da se to sruši nitko u parteru nebi živ ostao, pa sam bila sretna što se u tom trenutku nalazim na balkonu gdje me ta grdosija nebi mogla dohvatiti.
Evo pogledajte i sami…..

I na kraju evo isječka sa slike na kojoj sam uhvatila i Kristijana. On me iznenadio stoga što nisam mislila da voli slušati ovu vrstu glazbe….no, eto izgleda da sam se prevarila….

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed