Mtb Zimska Liga ISTRE I KVARNERA

Dolaskom hladnijih dana na vrata nam kuca 9. izdanje MTB Zimske lige Istre i Kvarnera koja svim neustrašivim biciklistima i biciklisticama daje mogućnost zimskih trening vožnji u prirodi, bez obzira na vremenske prilike i neprilike.
Ove godine nas u kalendaru očekuje čak devet utrka raspoređenih svaka dva tjedna koja će se odvijati u Istri, Rijeci i Sloveniji od kraja studenog do kraja ožujka kada će se održati finale lige u Puli.

Liga je standardni dio zimskih priprema ne samo lokalnih vozača, nego i velikog broja slovenskih i talijanskih vozača koji iskorištavaju jednostavnu i efikasnu formulu koju čine zabavne staze na različitim lokacijama sa dodatkom ugodnog društva tijekom jednosatne vožnje po sistemu XCO utrke.
29.11. će čast otvaranja sezone pripasti klubu BK Campetto iz Rijeke koji će nas ugostiti na stazi u Kastvu, novi klub organizator i nova lokacija tako će nam dignuti puls i uvesti zimski režim rada. Nakon otvaranja na Kvarneru liga se vraća u Istru i to u idiličnoj šumi Kornarija gdje će domaćin iz BBK Grožnjan reaktivirati stazu nakon jednogodišnje pauze, a nakon šuma selimo se k još jednom novom organizatoru BK Novigradu koji će nas vozikati uz samo more i tako pružiti novi ugođaj vožnje. Nakon novogodišnjih praznika i nagomilanja viška kalorija pokušati ćemo ih se riješiti u Žminju upravo kod lokalnog BK Žminja sredinom siječnja. Kraj siječnja ćemo dočekati u Poreču, točnije St. Becich gdje domaćin BK Poreča organizira tradicionalno svoje XC utrke, dok kao pravi zaljubljenici u biciklizam nismo mogli preskočiti da Valentinovo ne provedemo sa našim voljenim biciklima u Režancima zajedno sa BK AXOM. Kako nebi ostalo sve u Istri krajem veljače vraćamo se na riječko zaleđe na klasičnoj stazi u Dražicama gdje će ekipa BK Grobnika nas izmučiti na prelijepoj stazi, te nakon njih selimo u susjednu Sloveniju kod naših prijatelja iz KD Melamina u Kočevje inače dom prošlogodišnjeg pobjednika lige Janeza Dejaka.
Veliko finale koje po starom pravilu se dodjeljuje lanjskog pobjedniku glasanja sudionika pripalo je ekipi Bike Spirita koji će nas 20.03.2016. tako ponovno ugostiti u Valelungi na dinamičnoj stazi.
Start svih utrka je po starom zimskoligaškom ritualu u 12:26, a sama utrka traje jedan sat na kružnim stazama dužine oko tri do četri kilometara. Vozači se prilikom prijava razvrstavaju u kategorije prema godinama starosti, a veliku pažnju dajemo i djeci za koje spremamo posebne nagrade za pobjednike lige. Za naše najmlađe sudionike isto tako pripremili smo “Mini zimsku ligu” sa četri kola koja će se održati u Kornariji, St. Becich, Kočevju i Valelungi.

Više informacija o lizi i kolima biti će uvijek dostupne na facebook stranici lige https://www.facebook.com/mtb.zimskaliga

Datumi su objavljeni, stoga neka zagrijavanje počinje !
Datumi so objavljeni, torej lahko se začenja ogrevanje !
Le date sono pubblicate, il riscaldamento puo’ iniziare !
Dates are known, warm up can begin !

12241719_1680790622166159_5362132920156297019_n

Comments are closed