PULA ECHO FEST

PULA ECHO FEST – započinje danas (četvrtak 26.2.2009) izložbom fotografija Sandre Vitaljić u kinu Valli

Danas se, u prostorima kina Valli s početkom u 19 sati i 30 minuta, otvara izložba fotografija, puljanke Sandre Vitaljić kao uvod u kulturna događanja predviđena za ovaj vikend.

Izložbom slika pod nazivom “Latentna slika”, Sandra Vitaljić u prostoru kina smješta svoj privremeni fotografski laboratorij te uz suradnju promatrača i posjetitelja zajedno postavlja izložbu na licu mjesta. Interakcija umjetnice i posjetitelja rezultirati će zajedničkim autorskim umjetničkim djelima. Sandra Vitaljić nudi svakom posjetitelji priliku da, spužvom natopljenom u razvijaču prijeđe po izloženoj “praznoj” površini papira, razvijajući tako fotografiju i dijeleći istovremeno s drugima autorstvo i uzbuđenje koje prati izranjanje slike iz zagonetne bjeline foto papira.
Predstavljajući publici pomalo zaboravljeni kemijski proces nastanka fotografije, u suštini samotni, čin stvaranja pretvara u zajedničko iskustvo.

Pula Echo Fest je projekt Grada Pule koji u Pulu svakoga mjeseca dovodi najzanimljivije kulturne manifestacije iz drugih gradova Hrvatske. Pula Echo Fest otvara se izložbom Sandre Vitaljić 26. veljače u Kinu Valli a nastavlja se gostovanjem «Zagreb film festivala» 27. I 28. veljače također u Kinu Valli. Otvorenje izložbe održat će se u 19 sati i 30 minuta, a projekcija filmova ZFF-a započinje u petak, 27. veljače u 11 sati.
Za cijelog trajanja manifestacije prikazivati će se naizmjenično jedan kratkometražni i jedan dugometražni film. Cijena ulaznice za sve posjetitelje iznosi 10,00 kuna, osim za projekciju filma “Elitna postrojba” za koji je ulaz slobodan.

Ulaz na subotnji Echo Fun Zone Party u disco klub Marelica, Dom oružanih snaga, na kojemu će se održati koncert grupa Zlatne Palme, D Elvis i DJ Mario Kovač, je besplatan.

Sandra Vitaljić rođena je 1972. U Puli. Diplomirala je i magistrirala fotografiju na katedri fotografije na Filmskoj akademiji (FAMU) u Pragu, a na istoj akademiji priprema doktorat iz područja povijesti i teorije fotografije. Predaje fotografiju na odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Do sada je izlagala u Zagrebu, Puli, Sarajevu, Ljubljani, Amsterdamu….a dobitnica je i ArtsLink (1997.) i Fulbright stipendije (2006/07).

Dobro nam došli!

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed