Radno vrijeme blagdanima – SAJMENI DANI sve u 16 , bravo Pula

RADNO VRIJEME OD 7 DO 24 SATA ,PA MAKAR SAJMENI DANI TRAJALI CIJELO LJETO

Na temelju članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, gradonačelnik Grada Pule donio je dana 10. lipnja 2009. godine, Odluku o održavanju Pulskog turističkog sajma za dane 11, 14, 21, 22, 25 i 28 lipnja. Sajam se organizira u svrhu oživljavanja turističke sezone i upotpunjavanja turističke ponude tokom mjeseca lipnja. Sukladno odluci regulirano je radno vrijeme prodavaonica , štandova, klupa i kioska povodom trajanja  Pulskog turističkog sajma, a dopušteno radno vrijeme je od najranije u 7.00 sati, do najkasnije u 24.00 sata.

Ovom Odlukom Grad Pula želi svima koji to žele osigurati pravo na rad, pri čemu sav isti mora biti adekvatno plaćen sukladno zakonima Republike Hrvatske. Unatoč svim naporima grada Pule, očigledna je inertnost državne vlasti u smislu prihvaćanja naših poteza i njihova nespremnost na aktivno uključenje u rješavanje problema od vitalnog značaja za uspješnost predstojeće turističke sezone. Tako da se unatoč želji Grada Pule da omogući uvjete za rad prodavaonica i za vrijeme blagdana i nedjeljom kao što je gore navedeno, država iste ne prihvaća, već najavljuje kažnjavanje i zatvaranje prodavaonica. “Vidljivo je da se prihod od PDV-a u državnoj blagajni smanjuje a mi znamo što to znači za Istru: još manje novaca za bolnicu i sveučilište, kao i za ostale u Istri bitne projekte. Istra je prva u punjenju državnog proračuna ali kada se nekom trebaju uzeti novci to smo uvijek mi. Kao što sam već istaknuo, jedino logično rješenje jest autonomno odlučivanje jedinica lokalne samouprave o radnom vremenu. ” naglašava  gradonačelnik Boris Miletić. (REX)

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed