Vlatko Kalapoš, Sveta Foška i Devet postaja mudrosti

Za sve ljubitelje knjiga, duhovnosti i avanture, pozivamo Vas u subotu 02.12.2006 u 12:00 sati ispred crkvice Svete Foške u Istri na promociju knjige Vlatka Kalapoša pod nazivom "Devet postaja mudrosti" (o knjizi sam nešto pisao u jednom od prethosnih postova).

Sveta Foška u sumrak 

Vjerojatno je autor odabrao baš tu destinaciju zato jer je ona u stvari i početna postaja na njegovom putu prema mudrosti, na putu gdje je sreo veliki broj poučnih i zanimljivih stvari.

Osim toga, vjerojatno će određeni broj ljudi zanimati vidjeti i unutrašnjost Svete Foške koja je jako rijetko dostupna posjetiteljima: svega jedan put mjesečno (prva nedjelja u mjesecu) za vrijeme jutarnje svete mise.

U svakom slučaju, ako vam je dosadila ustaljena dnevna kolotečina, pridružite nam se u potrazi za modrošću, tamo gdje stvarnost susreće jednu drugu dimenziju koju prosječan čovjek naziva maštom. No za neke ljude je to svakodnevica koju oni žive. Čuda, podudarnosti, misterije, zagonetke i rješenja pojavljuju se u životu svakog od nas ako im se otvorimo.

No to se sigurno neće desiti ako sjedimo pred televizorom i ne poduzimamo ništa. Siguran sam da u svakom čovjeku postoji taj poriv za otkrivanjem novog i onostranog, no mnogi su taj poriv zaboravili, potisnuli i gurnuli u treći-četvrti-ili tko zna koji plan pod pritiskom svakodnevne kolotečine života.

Društvo i okolina: političari, učitelji, liječnici… nas uče što je stvarnost, govore nam što je istina a što ne, mada je i oni sami ne znaju. Slijedeći put koji su oni zacrtali možemo stići samo tamo gdje su oni zamislili, a u takvom putu nema mudrosti i sreće. Prava je mudrost slijediti svoje srce i živjeti život punim potencijalom i u punoj odgovornosti za sebe.

Zato dođite u subotu u Svetu Fošku i možda to bude i Vaša prva postaja na putu prema mudrosti, prema otkrivanju istine svoga srca…..

P.S.

Ako ima osoba koje bi htjele doći, a ne znaju put do tamo neka ostave komentar na ovaj post sa kontakt telefonom. Sutra ujutro ću pregledati komentare i javiti se osobama koima je u tom smislu potrebna pomoć…..

Comments are closed