“Svijetla” budućnost

Prema ovom članku, budućnost nam je presvijetla. Naime, britanci najavljuju početak "ratova za vodu" u slijedećih 20 godina.

Zanimljivo je da je toga još prije 50-tak godina bilo u izobilju, kao i čiste hrane, koja danas itekako manka. Sanjamo o napretku i zvijezdama, a na zemlji nam je situacija katastrofalna. To dovoljno govori o našem "napretku". No više od svih tih činjenica najviše zabrinjava namjera da se osnovne egzistencijalne potrebe poput vode namjeravaju koristiti kao sredstvo političkog pritiska.

Reid je naglasio da su engleski vojni planeri već izradili planove djelovanja snaga u nadolazećoj prijetnji velikih ratova. Vojnici "Njenog Veličanstva" će pomagati u saniranju humanitarnih katastrofa, dostavi pomoći, ali je jasno rečeno da neće zazirati ni od "vođenja rata zbog dramatičnih društvenih i političkih posljedica klimatskih promjena".

Što dovoljno govori o "napretku" naših karaktera, gdje se polako ali sigurno sve više spuštamo na nivo grabežljive životinje. Ponekad mi se čini kako bi bolje bilo da dođe neka velika prirodna katastrofa koja bi nas prisilila na zajedništvo nego da se nastavi ovako. Jer ovim putem čini se da je jedino sigurno odredište propast za sve.

Comments are closed.

Comments are closed