Tinkoff-Saxo / team meeting u Poreču

NAJBOLJE SVJETSKE BICIKLISTE U POREČU DOČEKALE OVACIJE
Ekipa Tinkoff-Saxo ne krije oduševljenje Porečom
POREČ, 29. listopada 2015. – Najbolji svjetski biciklisti, world tour ekipa Tinkoff-Saxo, provode posljednje dane team meetinga u Poreču, u hotelu Valamar Diamant te ne kriju zadovoljstvo i oduševljenje organizacijom, tretmanom i atmosferom koja ih je dočekala u Poreču i Opatiji. Hrvatskoj su se javnosti premijerno predstavili u utorak na konferenciji za medije u Poreču, dok je jučerašnje poslijepodne bilo rezervirano za specijalističke liječničke preglede u klinici Thalassotherapia Opatija.
Tinkoff-Saxo u Poreüu (2)
Iako su im dani ispunjeni obvezama, poput individualnih i grupnih sastanaka, prezentacija nove opreme, raznih mjerenja i drugih aktivnosti, ekipa je prekjučer odradila prvu vožnju u okolici Poreča, a zatim se družila s obožavateljima koji su došli iz brojnih krajeva Hrvatske i komentirali kako je „ovaj susret ostvarenje njihovih snova“ te odgovarala na brojne medijske upite. Ovacijama dočekani, višestruki pobjednik grand tour utrka Alberto Contador, aktualni svjetski prvak Peter Sagan, Robert Kišerlovski, Rafal Majka te glavni direktor ekipe Tinkoff-Saxo Stefano Feltrin, na konferenciji za medije nisu skrivali oduševljenje Porečom te cjelokupnom organizacijom team meetinga, a ponos što je imao prilike ugostiti ekipu ovakvog svjetskog glasa nije skrivao ni Ozren Renko, direktor hotela Valamar Pinia:
Tinkoff-Saxo u Poreüu (4)
„Izuzetno smo ponosni što je ekipa Tinkoff-Saxo odabrala upravo Poreč i Valamar za organizaciju svog team meetinga. Njihovo je povjerenje potvrda kvalitete našeg dosadašnjeg rada i poticaj za daljnji razvoj cikloturističke ponude, koja će iskoristiti puni potencijal naših destinacija od Istre do Dubrovnika i koja će se po konkurentnosti i atraktivnosti svrstati uz bok najjačim europskim destinacijama. Posljednjih je godina jasno da Istra kao destinacija radi veliki iskorak u razvoju bike ponude, a Valamar je predvodnik tog razvoja i ima ambiciju zadržati lidersku poziciju i u budućnosti. Naš brand Valamar Loves Bike već je niz godina prisutan na tržištu, u sklopu kojeg smo razvili 6 specijaliziranih bike hotela koji nude najviše standarde usluga, kako za rekreativce tako i za profesionalce. Ekipu Tinkoff-Saxo smjestili smo u hotel Valamar Diamant, koji predvodi u ponudi usluga i sadržaja za sportaše – bogatu wellness i sportsku ponudu, u sklopu hotela je višenamjenska sportska dvorana koja ima „toplu vezu“ sa sobama. Vrhunsku sportsku ponudu zaokružuju liječnik specijalista fizijatar, fizikalna, magnetska i kineziterapija, fitness s više od 30 technogym sprava, wellness centar, otvoreni i natkriveni teniski tereni, bazen na zatvorenom i otvorenom, udobne sobe te vrhunska prehrana prilagođena sportašima.“
Tinkoff Saxo - 70 copy
Poznato je da opatijska klinika Thalassotherapia Opatija već stoji uz bok najboljim europskim klinikama, a dodatna potvrda izvrsnosti stigla je kad je ekipa Tinkoff-Saxo svoje povjerenje poklonila upravo liječnicima te klinike za obavljanje specijalističkih pregleda čiji nalazi su potvrda da su spremni za napore koji ih čekaju u novoj sezoni. Bicikliste je, kako su se složili svi koji su na konferenciji za novinare u klinici podijelili svoje dojmove s novinarima, oduševila profesionalnost, stručnost i brzina liječnika i osoblja u klinici Thalassotherapia Opatija. Dobrodošlicu im je poželio direktor klinike i kardiolog internist, prof. dr. Viktor Peršić:
„Posjet i povjerenje ekipe Tinkoff-Saxo čast je, privilegija, obveza i potvrda naše stručnosti i kvalitete u domeni sportske medicine. Izuzetno smo ponosni što nas je odabrala ekipa ovakvog svjetskog glasa, najmoćnija koja je ikad kročila u Hrvatsku, a sad bez zadrške možemo reći kako je Thalassotherapia Opatija nakon ovog tjedna postala internacionalna klinika. Lampice na aparatima ovih dana svijetle kao nikad dosad jer ovi momci postižu zaista izvanserijske rezultate. Ponosni smo što smo ispunili sve zadatke koji su ovim posjetom stavljeni pred nas te sretni što smo imali priliku razmijeniti iskustva s liječničkom ekipom Tinkoff-Saxa.“

Tinkoff-Saxo u Poreüu (5)
Pregledi su se obavljali u grupama po 9 biciklista, a jučer je na redu bila posljednja, u kojoj su Alberto Contador, Peter Sagan, Robert Kišerlovski, Rafal Majka i Roman Kreuziger. Riječ je zapravo o preventivnim sistematskim pregledima koji se sastoje od testiranja vitalnih kapaciteta, odnosno plućnih i kardiorespiratornih sposobnosti stres testom na biciklu ili tzv. ergometru u kombinaciji sa spirometrijom, zatim izokinetike koja služi za screening svih mogućih eventualnih ozljeda te ultrazvuka srca. Zanimljiv je podatak da, čak i izvan sezone, kad nisu u top formi, ovi vrhunski biciklisti na tim testovima postižu 40 do 50 posto bolje rezultate od prosječnog čovjeka koji se rekreativno bavi sportom, kako je istaknuo prof. dr. Vedran Buršić, šef Odjela za dijagnostiku klinike Thalassotherapia Opatija.
Alberto Contador i Peter Sagan u Poreüu_2
Na konferenciji za medije u klinici Thalasotherapia Opatija su, uz bicikliste i predstavnike klinike sudjelovali još i Vladimir Miholjević, sportski direktor i tehnički direktor Tour of Croatia i tvrtke Top Sport Events, dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarner, Valerij Jurešić, pročelnik odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije te Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika Opatije koji su se složili kako je ovaj posjet izuzetno značajan za pozicioniranje kvarnerske regije kao destinacije za bicikliste, ali i za daljnji razvoj zdravstvenog turizma.
Organizator cijelog događanja je tvrtka Top Sport Events, koja je povjerenje ovog svjetskog tima zaslužila nakon odlično organiziranog ovogodišnjeg premijernog izdanja Tour of Croatia, uz podršku vodeće turističke tvrtke Valamar Riviera d.d. , klinike Thalassotherapia Opatija te TZ Istarske županije.
„Ovo je vrlo važan događaj za Istru, Poreč, tvrtku Valamar Riviera, kliniku Thalassotherapia Opatija i općenito pozicioniranje Hrvatske na svjetsku kartu biciklizma. S obzirom na položaj, klimu i konfiguraciju terena, imamo veliki potencijal postati jedna od top destinacija za velika biciklistička događanja. Izuzetno smo ponosni što smo velikoj i uglednoj svjetskoj ekipama predstavili Hrvatsku kao destinaciju koja pruža niz motiva za dolazak, a posebno nas veseli poklanjanje povjerenja našoj zdravstvenoj ustanovi“, izjavio je Vladimir Miholjević.
Tinkoff-Saxo iduće će godine nastupiti na Tour of Croatia, koji će se održati od 19. do 24. travnja u 6 etapa koje će uskoro biti objavljene. Ekipi Tinkoff-Saxo će se na Tour of Croatia pridružiti i druge world tour ekipa s kojima su već postignuti dogovori, a i njihova će imena organizatori objaviti uskoro.
Tinkoff-Saxo u Poreüu
O Tinkoff-Saxo
Tinkoff-Saxo je profesionalna UCI WorldTour biciklistička ekipa koja je u vlasništvu ruskog poduzetnika Olega Tinkova i ima jasan cilj postati najveći biciklistički tim na svijetu. Među vozačima se posebno ističu Alberto Contador i Peter Sagan. Tinkoff banka, jedina ruska banka specijalizirana za kreditne kartice, generalni je i title sponzor tima. Saxo Bank, čije su specijalnosti investicije i trgovina, nastavlja sponzorstvo momčad kao drugi title sponzor.
O Valamar Rivijeri d.d.
Valamar Riviera d. d. iz Poreča najveće je turističko društvo i grupa po kapacitetima u Hrvatskoj koja uključuje 47 objekata na jadranskoj obali, odnosno 24 hotela, 9 apartmanskih naselja, 2 hostela i 12 kampova ukupnog kapaciteta za oko 48.000 gostiju, što predstavlja više od 10 posto kategoriziranog smještaja u Republici Hrvatskoj.
Valamar posluje na nekoliko atraktivnih destinacija diljem jadranske obale: Istri, otoku Krku i Dubrovniku. Valamar Riviera d.d. vlasnik je brenda Valamar Hotels & Resorts, ujedno i prvog hrvatskog hotelskog brenda, koji predstavlja kombinaciju međunarodnog standarda kvalitete usluge, mediteranskog gastronomskog užitka i elemenata hrvatskog gostoprimstva. Ujedno je vlasnik i branda Camping Adriatic by Valamar čiju iznimnu kvalitetu potvrđuju brojna međunarodna priznanja, certifikati i nagrade.
Valamar Riviera d.d. kontinuirano ulaže u sve destinacije u kojima posluje i prepoznata je kao jedan od vodećih ulagača u hrvatski turizam.
Kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu proizvoda i usluga tako izravno utječe na cjelokupan razvoj svih destinacija, a na tom principu se gradi i budući rast i razvoj Valamara.
O Thalassoterapia Opatija
Thalassotherapia Opatija utemeljena je 1957. godine i prva je zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja je uvela stručnu i modernu rehabilitaciju srčanih bolesnika. Više od 50 godina iskustva u radu sa kardiološkim, reumatskim, fizijatrijskim i dermatološkim bolesnicima, Thalassotherapiu Opatija svrstava u sam vrh ustanova za liječenje i rehabilitaciju. Od 1998. Thalassotherapia Opatija je Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravlja RH te sjedište Katedre za rehabilitacijsku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila. Potpun sklad stručnog, specijaliziranog tima, educiranosti i iskustva, najmodernije medicinske, dijagnostičke i terapijske opreme uz idealne klimatske i geografske odlike Opatijske rivijere određuje ovu bolnicu kao idealno mjesto na kojem se može naći odmor, zdravlje i užitak.
Vladimir MiholjeviÜ, Ozren Renko, Stefno Feltrin, Alberto Contador, Peter Sagan, Robert KiÁerlovski i Rafal Majka u Valamar Diamantu
O Top Sport Events
Agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke, organizator je međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Vladimir Miholjević je bivši hrvatski profesionalni biciklist, koji je jedanaest godina zaredom (od 1993. do 2004. godine) proglašavan najboljim hrvatskim biciklistom, a tijekom karijere je nastupao za strane profesionalne timove i vozio najveće svjetske biciklističke utrke poput Tour de France i Giro di Italia i Vueltu. Ivan Črnjarić iskusan je event manager sa realiziranim brojnim projektima turističkog, kulturnog i zabavnog karaktera te zaljubljenik u biciklizam.
O Istri i Poreču
Istra je najzapadnija županija Republike Hrvatske, najveći jadranski poluotok, a pogledom možete obuhvatiti čitavo bogatstvo raznolikosti, od snježne bjeline nedalekih planina, talasanje zelenih njiva i polja, zaravni i udolja, valovitih predjela s vinogradima i maslinicima, do modrine beskrajnog mora. Kad uđete u tu raskoš, kad joj se sasvim približite, zadivit će vas svaki njen detalj, svaka pojedinost, crkvena pročelja i gradski portali, seoske ulice s kortama, voltama i baladurima, klokot brzog potoka i proplanak s rascvalim trešnjama. Sve je tu blisko i prijateljsko: i priroda i naselja i ljudi. Istra je najveća zelena oaza sjevernog Jadrana. Duž obale i na otocima prevladavaju borove šume i prepoznatljiva zelena makija. Glavni predstavnici makije su crnika i planika. Šume u Istri pokrivaju 35% površine.
Poreč, nekadašnja rimska kolonija, izvanredan je primjer grada razvijenog u romaničkoj arhitekturi s prelijepim venecijanskim gotičkim palačama pokraj kojih se šetnja pretvara u istinski doživljaj, a njegov ortogonalni urbanistički sustav ulica potpuno je sačuvan sve do danas! Za vladavine bizantskog cara Justijana, Poreč je dostigao svoj najveći sjaj, u što će vas uvjeriti Eufrazijeva bazilika, spomenik kulture koji još nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nastala polovicom VI. stoljeća, u vrijeme biskupa Eufrazija, bazilika je sagrađena u bizantskom stilu, a mozaici kojima su oslikani pročelje i unutraπnjost spadaju među najljepša sačuvana djela bizantske umjetnosti u svijetu! Cijeli je kompleks uvršten u popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Ulaskom u Eufrazijanu, osjetit ćete duh prošlih stoljeća i moći ćete rukom dotaknuti vječnost!

Comments are closed