Uhićen Ante Gotovina!

Od prije nekoliko sati, svi mediji izvještavaju o uhićenju Ante Gotovine! Dakle, naš Ante se nije krio u Hrvatskoj, BiH ili susjednoj nam SiCG već na Tenerifima, u jednom hotelu! A mi mislili da Ante živi poput Rambo-a u šumi…. Očito ni specijalci nisu ono što su bili.
Šalu na stranu, ovo je za neke dobra a za neke loša vijest. Što se mene tiče, za EU i Karlu je porazna činjenica da im je Gotovina svo to vrijeme bio pod nosom: u EU. No to ih nije smetalo da se bahato razmeću izjavama kako je Gotovina u RH i kako Hrvatskoj treba nametnuti sankcije (u obliku ne puštanja u EU) zbog toga.

Ta činjenica može samo pojačati sumnje odnosno uvjerenje da je Gotovina iskorišten isključivo kao argument za vršenje pritiska na RH, te da je i taj haški sud politikanska ustanova koja se skriva iza sudačke odore.

Dakle ako je to stvarno istina, na što upućuje i činjenica da je Gotovina uhićen nedugo nakon započinjanja pregovora, dakle u situaciji kada pritisci takvog tipa više nisu bili potrebni, bolje biti sam nego u lošem EU društvu.

Naravno, ovo je samo moja pretpostavka koja ne mora biti niti 1% točna. Sve to može biti i koincidencija, zar ne?

Comments are closed