Zbog čega se mi bunimo?

Prema istraživanju International Living magazina, u Hrvatskoj je kvaliteta života vrlo visoka, naime smješteni smo na zavidno 18-esto mjesto na svijetu. Kriterije po kojima su to zaključili možete pročitati u gore linkanom članku.

Ono što iz vlastitog iskustva mogu reći(pošto sam dosta radio i živio vani), je da bi se osobno sa tom ocjenom složio. Mogu biti subjektivan pošto u Hrvatskoj imam sve, a vani se čovjek ipak treba mučiti, no većina naših ljudi koji žive vani tamo su zbog posla. Nasuprot tome, većina stranaca koja žive u hrvatskoj (sa zapada) ovdje su zbog ugodnijeg života.
U svakom slučaju, izgleda da je vrijeme da počnemo cijeniti svoju domovinu, jer što bi tek rekli da živimo npr. u Kanadi, koja je na 25. ili (nedaj bože), u Velikoj Britaniji na 37. mjestu? Onda nije ni čudo da masa britanaca kad odu u penziju kupuju kuće u Istri, i tu uživaju u blagodatima umjerene klime, zdravog mora i sunca, a londonsku maglu ostavljaju drugima!

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookPin on PinterestShare on StumbleUponEmail this to someonePrint this page

Comments are closed